Dit betekenen de nieuwe coronamaatregelen voor fietsers

Dit betekenen de nieuwe coronamaatregelen voor fietsers.

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 14 december 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Het kabinet heeft vanavond een lockdown aangekondigd. In strijd tegen het coronavirus moet nu alles gedaan worden. Welke gevolgen hebben deze maatregelen voor ons fietsers?

Het blijft zo dat een koffiestop onderweg of een biertje na een fietsrit even niet meer kan. Tot en met 19 januari gaan scholen, horeca, openbare gelegenheden en feitelijk alle plekken waar mensen samen komen op slot. Maar nog steeds hebben wij fietsers geluk. Want fietsers en hardlopers kunnen blijven doen wat ze het liefste doen: fietsen. Onder de nodige voorwaarden.

Sporten wordt voor mensen boven de 18 tot maximaal 2 mensen toegestaan mits op 1,5 meter.

Dat betekent concreet dat je nog maar met maximaal twee mensen mag fietsen, hardlopen of een andere sport uitoefenen. Alle sportscholen en binnensportlocaties gaan ook dicht. Ga je met twee vrienden of vriendinnen een rondje fietsen houdt dan net als de afgelopen maanden wel 1,5 meter afstand, als je niet uit hetzelfde huishouden komt. Amateurwedstrijden, groepstrainingen, toertochten en andere groepsactiviteiten blijven voorlopig uit den boze.

Ga dus niet met een grote groep de weg op of het bos in, ook niet als je net doet alsof je in meerdere kleine groepjes rijdt of los van elkaar over een mountainbike-trail rijdt. We weten allemaal dat er een moment komt dat je alsnog bij elkaar gaat stilstaan, want sporten blijft natuurlijk ook een sociale aangelegenheid. Houd het gewoon bij maximaal twee! Of beter nog: RIDE SOLO! Net als wat we massaal in maart deden en toen ook prima konden.

Tip: neem altijd een mondkapje mee, voor als je onverhoopt een supermarkt of apotheek moet bezoeken. Meer is er ook niet open, dus veel keus is er niet.

Bron: https://www.bicycling.com/nl/nieuws/a34360760/nieuwe-coronamaatregelen-voor-fietsers/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *