Dit betekenen de nieuwe coronamaatregelen voor fietsers

Ga niet met een groepje de weg op of het bos in, ook niet als je allemaal los over de route rijdt. We weten allemaal dat er een moment komt dat je alsnog bij elkaar gaat stilstaan, want sporten blijft natuurlijk ook een sociale aangelegenheid. Houd het bij maximaal twee!

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 3 november 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Het kabinet heeft vanavond nieuwe, strengere maatregelen aangekondigd in de strijd tegen verspreiding van het coronavirus. Dat de maatregelen werden aangescherpt was al duidelijk, maar welke gevolgen hebben deze maatregelen voor ons sporters?

Het was al duidelijk dat een koffiestop onderweg of een biertje na een fietsrit even niet meer kan, want alle horeca blijft voorlopig dicht. Maar kunnen we nog blijven sporten zoals we de afgelopen weken deden? Niet helemaal.

Sporten wordt voor mensen boven de 18 tot maximaal twee mensen toegestaan.

Dat betekent concreet dat je nog maar met maximaal twee mensen mag fietsen, hardlopen of een andere sport uitoefenen. Daarbij houd je net als de afgelopen maanden wel 1,5 meter afstand, als je niet uit hetzelfde huishouden komt. Amateurwedstrijden, groepstrainingen, toertochten en andere groepsactiviteiten blijven voorlopig uit den boze.

Ga dus niet met een klein groepje de weg op of het bos in, ook niet als je net doet alsof je in twee duo’s rijdt of los van elkaar over een mountainbike-trail rijdt. We weten allemaal dat er een moment komt dat je alsnog bij elkaar gaat stilstaan, want sporten blijft natuurlijk ook een sociale aangelegenheid. Houd het gewoon bij maximaal twee!

Tip: neem altijd een mondkapje mee, voor als je bijvoorbeeld een binnenband moet kopen of een reepje tegen de hongerbonk.

Verder blijven de sportscholen voorlopig nog open, maar groepslessen worden vanaf 3 november verboden. Verder blijven uiteraard de regels gelden zoals al eerder: te allen tijde houd je 1,5 meter afstand tot andere sporters.

Voor meer informatie over de maatregelen kijk je de speciale sportpagina van rijksoverheid.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *