Rondje Weerribben richting Giethoorn gefietst!

Afgelopen zondag ben ik vanuit Echternerbrug richting Giethoorn gefietst, via het natuurgebied de Weerribben! Wat achteraf een zeer leuk ritje is geworden , waar ik eigenlijk in Friesland helemaal geen zin in heb, zijn lange rechte stukken door weilanden heen te fietsen! Ze hebben er daar nogal veel van in Friesland! En dat vind ik persoonlijk geen moer aan! Maar tot mijn verbazing kwam ik al op een mooi langs stuk gravel terecht van Scherpenzeel tot aan Ossenzijl , mooi pad wat zeker de moeite waard is! Vanaf Ossenzijl richting de Weeribben, via de Oudeweg langs de Kalenbergergracht, wat is dat een prachtig stuk zeg ,ongelooflijk mooi, je fietst wel over 20 bruggetjes heen denk ik, daarna kom je in het natuurgebied de Weerribben , ook al zo’n aanrader om eens heen te gaan!

Zo kwam ik terecht in Giethoorn, waar normaal een trosje of 4000 japanners met camera’s lopen liep er nu helemaal niemand, heerlijk zeg, ik kon overal langs en doorheen fietsen, wat een mooie plek is dat toch zonder al die toeristen, prachtige huizen en boerderijen!

Bekijk mijn route en activiteit op Komoot : https://www.komoot.nl/tour/573209480

Bekijk mijn activiteit, route en meer foto’s op Strava: https://strava.app.link/6TuiI31solb

Gravelstrook van Scherpenzeel naar Ossenzijl.
Mooi pad richting de Weerribben.
Oudeweg langs de Kalenbergergracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *