18e Toerklassieker Veenendaal-Veenendaal

Afgelopen zaterdagochtend 6 april verzamelden vele fietsliefhebbers en wij 😉 zich in Veenendaal voor de jaarlijkse AXA Veenendaal-Veenendaal Toertocht. Een goed georganiseerd evenement. Dit jaar editie nummer 18. De route beloofd een avontuur en prachtige landschappen, en het evenement stelde wederom niet teleur. Al een aantal jaren achter elkaar fietsen we deze toertocht met onze eigen E.F.G ++ groep uit IJsselstein.

Met 142 kilometer voor de boeg begonnen we aan de tocht. De route leidde ons langs mooie plekken, waaronder de iconische Posbank, waar de heide een mooi decor vormde voor de rit.

De uitdagende Holleweg bood een test voor de benen van de fietsers, maar de beloning was het waard, met mooie uitzichten die de inspanning compenseerden. En wie kan de betoverende Italiaanse weg nou vergeten, met zijn kronkelend pad en bosrijke omgeving? Persoonlijk vind ik dat een van de mooiste klimmetjes in Nederland.

De organisatie zorgde ook weer voor uitstekende verzorgingsposten. Banaantje en sportdrank, maar ook Appeltaart (tegen betaling) kon je verkrijgen, jammer dat deze nog bevroren was, klein minpuntje haha, maar dat mocht de pret niet drukken.

Na een dag vol avontuur keerden we terug naar Veenendaal, vermoeid maar voldaan. De AXA Veenendaal Veenendaal Toertocht had zijn belofte weer waargemaakt: wederom een onvergetelijke ervaring op de fiets, waarbij genieten van de rit net zo belangrijk was als het bereiken van de finish. Het weer was dit keer ook fantastische en dat maakte deze dag nog mooier natuurlijk.

Na afloop nog een klein bierpilsje gedronken en tevreden naar huis gegaan.

Hier op Strava kan je de route bekijken en hier op Komoot

Volg mij ook op Instagram