Verkenning van een gravelroute in de Maasduinen.

Afgelopen week heb ik een gravelride gemaakt in Noord-Limburg, door de Maasduinen, deze route kwam ik tegen op de mooie website van https://landvangrindenzand.nl/

In de betoverende Maasduinen, waar de natuur haar meest mooie vormen aanneemt, ligt een verborgen schat aan gravelroutes te wachten om ontdekt te worden. Deze route begint bij de Old Inn in Ottersum, waar meer dan genoeg parkeergelegenheid is.

Voordat ik mij onderdompel in de kronkelende paden van de Maasduinen, werp ik eerst een blik op de uitkijktoren die je na de start vrij snel tegenkomt. Vanaf deze hoogte krijg ik een voorproefje van de schoonheid die je te wachten staat. Het panoramische uitzicht strekt zich uit over de uitgestrekte landschappen, met glooiende heuvels en weelderige bossen die uitnodigen tot verkenning. Het heldere weer gaf een prachtig vergezicht. Beklim gerust de uitkijktoren als je daar in de buurt fietst.

Met een hernieuwde energie en een klein gevoel van opwinding, duik ik in de dichte bossen van de Maasduinen. De smalle bospaadjes en uitdagende singletracks dagen mij uit om mijn vaardigheden op de proef te stellen terwijl ik mijzelf een weg baan door het weelderige groen. Elk pad biedt een nieuw avontuur, met verrassingen om elke hoek en bocht. Door de vele regen van de afgelopen periode was er veel bagger onderweg die ik tegenkwam op deze route.

Het Reindersmeer waar je over een leuk bruggetje rijd, is echt een glinsterend juweel te midden van de betoverende Maasduinen, die biedt ook een fraaie blik op het water in die omgeving.

Of je nu een doorgewinterde avonturier bent op zoek naar een uitdaging, of een liefhebber van rustige ritjes door de natuur, deze route heeft voor elk wat wils. Met zijn gevarieerde terrein en diverse landschappen biedt het avontuur en genoegen aan iedereen die de uitdaging durft aan te gaan.

Na 83 kilometer neem ik afscheid van de Maasduinen. De gravelroutes van de Maasduinen hebben mij uitgedaagd en geïnspireerd, en ik kijk nu al uit naar mijn volgende avontuur in dit adembenemende stukje Nederland.

De route komt van de website https://landvangrindenzand.nl/ en is gemaakt door Leandra Bisschops, dank daarvoor en het is absoluut de moeite waard om deze route eens te fietsen. De route heet Maasduinen Deluxe.

Check en volg mij ook op Instagram hier.