De hel van Rhenoy, hoe mooi en hoe modderig.

Afgelopen zondag stond weer de “Hel van Rhenoy” op het programma, een tocht altijd vol modder, modder en modder, de hel van Rhenoy, hoe mooi en hoe modderig. Daar waar ik het vermoeden heb, dat de plaatselijke fruitboeren de avond van tevoren onder het genot van een pilsje nog even met hun trekker het land extra omploegen!

Man wat is dat toch mooi, dit keer op de mountainbike, dus niet op de gravelbike, ik raad dat ook niet aan, maar wel op de MTB of cyclecrosser is het te doen, in zoverre te doen hahaha. Het mooie van deze tocht is dat je op stukken land fietst waar je normaal nooit op mag en ook niet terecht kunt.

De start is altijd veel belovend vanaf het dorpshuis duik je zo de boomgaarden in, tussen de fruitbomen is het gelijk al ploeteren door de zachte grond en meestal natte grond, en zoals nu had het de dag van ervoor ook flink geregend! Dus het was gelijk weer lachen en dat je denkt na twee kilometer, waar ben ik aan begonnen. Bikkelen vanaf het begin!

Zoek je nog een goede stuurtas?

Je ploetert door boomgaarden, grienden en over dijken en weilanden heen, de wind was dit keer ook goed aanwezig, die kwam recht op je af met kracht 5 vermoed ik! Na een paar kilometer hangt de modder al aan je, alsof een pottenbakker die bezig is om zijn boetseerkunsten te tonen om je fiets heen! Man de dikke klei vliegt letterlijk om je oren, geweldig.

Modder koppen en ploeteren om vooruit te komen, als je eindelijk een beetje warm bent komt het genieten helemaal naar boven, we hadden nu ook geluk met het weer, zaterdag de hele dag regen en vandaag alleen maar droog weer! Dat het de hele dag geregend had was natuurlijk erg leuk, dat maakt de tocht nog mooier! Er was af en toe geen doorkomen aan en de plassen waren verraderlijk diep hahaha dat zijn de verrassingen die je onderweg tegenkomt!

De omgeving in de Betuwe was dit keer ook bijzonder want op sommige stukken fietste je vlak langs de Linge die erg hoog stond! Hele stukken stonden echt dik onder water, wat fraaie plaatjes opleverde!

Uiteindelijk kom je super voldaan aan bij de finish, hou je van ruig terrein op de MTB dan moet je deze tocht zeker eens doen, echt een aanrader!

Uiteindelijk ben ik thuis nog zes en halve uur bezig geweest om mijn fiets moddervrij te krijgen hahaha!

Vind hier mooie gravel goodies

Follow me op instagram:https://www.instagram.com/dutch_gravel_cycling/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *