Dikke Gravelride vanuit Sportcentrum Papendal in Arnhem!

Zondag 2 Januari, heb ik met mijn zwager een mooie gravelrit gereden vanuit Papendal bij Arnhem! De route had mijn zwager uitgezocht en gevonden op de website van gravelrides.cc.

Ik rij veel gravelroutes en hij heeft sinds kort ook en gravelbike, een van het merk 14CARBON, 14CARBON is een innovatieve fietsenfabrikant die sinds 2018 fietsen op de markt brengt. Gemaakt in Koudum – Friesland de bakermat van fietsend Nederland!

De route ging vanuit Sportcentrum Papendal in Arnhem, je kan en mag daar gratis parkeren en dat is natuurlijk altijd fijn en handig! Papendal is het sportcentrum waar olympische kampioenen gemaakt worden! Ik zelf begin daar niet meer aan haha!

Deze route gaat richting en over het gebied met de naam Planken Wambuis , dat ligt in nationaal park De Hoge Veluwe! Het is een zeer afwisselende route ,veel mooie bossen en veel hei met zijn prachtige vergezichten, veel heel veel mooie gravelpaden en enkele singletracks! Je komt ook langs uitkijkpunt Valenberg, neem daar gerust de tijd voor, zet even je fiets aan de kant en geniet van het uitzicht wat je daar op dat uitkijkpunt hebt! 

Het terrein waar je over fietst bied de nodige hoogtemeters, het is goed glooiend!

De maker van deze route Christiaan Warger verdiend complimenten, wat een heerlijke route heeft hij ervan gemaakt! Check zijn website maar eens voor vele andere routes, www.gravelrides.cc.

Onderweg hadden we natuurlijk zin in een kop koffie maar helaas door de Covid19 maatregelen en de lockdown was er niet veel open, ook nog weinig locaties met een koffie to go, wellicht in betere tijden zijn er onderweg genoeg drink en eet gelegenheden!

De route was in totaal 56 km, starten doe je dus bij Sportcentrum Papendal in Arnhem! Deze route is echt ook een aanrader, deze moet je gewoon eens rijden! Ik denk dat deze route in alle jaargetijden heel mooi is! Hoewel je in de winter natuurlijk wat onder omstandigheden kan aantreffen, we hadden nu redelijk geluk met het weer, we gingen met regen weg, onderweg een klein buitje gehad maar verder was het droog! Behalve sommige ondergronden natuurlijk haha!

Als je in de buurt van Wolfheze komt tref je enkele bijzondere oorlogsmonumenten! Er is daar veel gevochten in de oorlog en vele hebben daar hun einde gevonden helaas, sta eens stil bij die monumenten! Je komt onder andere langs een heel klein tunneltje (johannahoeveweg langs het spoor) waar ze toen met een jeep, je kan het je niet voorstellen maar het is echt waar , onder door reden, helaas zijn daar ook de eerste strijders gesneuveld! Het gedenk teken hangt boven het tunneltje!

Het was een leuke dag en een toffe route, daarvoor dank Christiaan Warger van gravelrides.cc!

Op mijn Instagram dutch_gravel_cycling staan foto’s van deze route!

Hier staan routes van mijzelf op Komoot en op Strava!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *