Gravelride Het wilde Oosten vanuit Breda!

Zondag 9 Januari zijn we naar Breda gereden met de auto voor een gravelride van bjornrides.cc ,geparkeerd bij de watertoren en daarvandaan richting het bekendste fiets cafe van Breda, Kamu gefietst om te starten! Helaas geen koffie want deze was nog dicht om 0845 uur! Daar waar Bjornrides.cc zijn routes plannen maakt en start!

Wij gingen dit keer voor de route “Wilde Oosten S” , een route van ongeveer 60 km! Route is tussen Breda en Tilburg! Deze route kan je uiteraard vinden op zijn website en komoot account! Via het centrum fiets je de stad uit en gaat richting Dorst daar fiets je langs een lang gravelpad naast het spoor! 

Het was goed nat in het bos , de avond en nacht ervoor had het lang geregend en dat was goed te merken veel paden waren goed verregend! Dat was ook te merken want een van mijn fietsmaten had last van de zwaartekracht en ging met zijn nieuwe canyon grizl, de (zachte) grond bekijken van dichtbij! Gelukkig viel de schade mee! 

Later fiets je ook langs vliegbasis Gilze Rijen waarvoor het hek een oud vliegtuig en helikopter staan , deze zullen veel op de foto gezet worden denk ik, op het moment dat je foto’s neemt lijk je wel een spion voor je gevoel, zo vlak bij de luchtmachtbasis haha! Verderop bij het ommetje Blok en Broek vind je een oude bunker aan de linkerkant tegen het eind van het pad, goed kijken deze zit goed tussen de struiken verscholen!

Daarna fietst je richting Riels Hoefke dat is een natuurgebied tussen Alphen en Riel. Het is daar qua route wat onduidelijk , er staat een bord dat je er vrij mag wandelen en fietsen en daaronder een bord met “niet toegankelijk voor fietsers”? Ik denk dat het laatste bord er neer is gehangen om de fietsers te weren en niet officieel is eerlijk gezegd! Het was even puzzelen daar…..

Via mooi brede gravelpaden kom je langs schijnvliegveld de kiek! In het bos waar de bunker staat zijn wandelpaden en een aansluiting vanuit het fietspad gerealiseerd. Het is een bijzonder historische plek, je komt precies in het midden een messerschmidt vliegtuig tegen op pad en daarnaast staat een bunker die de Duitsers vroeger als schuilplaats gebruikte tijdens de bombardementen!

Via dikke modderpaden , T’zand en het gebied om Chaam ga je terug richting Breda, daar wacht nog een mooie verrassing om via de geluidswal als het ware boven de stad te fietsen, mooie uitzichten daar, erg leuk!

Het was een leuke interessante route, je komt wel heel veel mountainbikers tegen en mijn gevoel zei dat je soms echt op veel mtb paden reed, maar goed het was met de gravelbike verder goed te doen hoor! Dank gaat uit naar bjornrides.cc voor het maken van de route,Bezoek bjornrides.cc of bekijk zijn collecties voor andere gravelroutes of racefietsroutes rondom Breda!

Meer foto’s van deze route staan hier op mijn instagram: https://www.instagram.com/dutch_gravel_cycling/

De route van mij zoals ik hem gefietst hebt staat hier op Strava en Komoot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *