Gravelride over het UCI WK Parcours van 2024

We begonnen onze gravelrit in het prachtige Leuven op 7 Juni. De stad, bekend om haar historische charme en bruisende sfeer, bood de perfecte start locatie. De ochtendzon wierp haar eerste stralen over de oude gebouwen en geplaveide straten, wat meteen voor een energieke start zorgde.

Vanuit Leuven gingen we richting het Nationaal Park Brabantse Wouden. Dit park, met zijn uitgestrekte bossen en mooie landschappen, was een waar genot om doorheen te fietsen. De gravelpaden waren perfect onderhouden ondanks de regenval van de afgelopen dagen,de rust en stilte van de natuur waren adembenemend. Het park bood een heerlijke mix van uitdagende paden en toffe routes, waardoor we volop konden genieten van de omgeving.

Na het Nationaal Park Brabantse Wouden reden we door het Heverlee Bos. Dit bos is een van de meest geliefde plekken voor lokale fietsers. De dichte bossen en kronkelende paden zorgden voor een avontuurlijke rit. Hier konden we echt de kracht en souplesse van onze gravelbikes testen.

Een deel van onze route liep over de beroemde route van de Brabantse Pijl. Het was inspirerend om over dezelfde wegen te fietsen waar enkele van de grootste wielrenners hun overwinningen hebben behaald. De route bood een mooie combinatie van asfalt, koppel Stones en gravel, met uitdagende klimmetjes en snelle afdalingen.

We konden het niet laten om een groot gedeelte van de route van het WK Gravel in oktober in Leuven mee te pakken. Deze route is een echt pareltje voor gravelbike-liefhebbers. De uitdagende segmenten en de afwisselende ondergrond maakten dit tot een van de hoogtepunten van onze rit. Het voelde speciaal om op hetzelfde parcours te fietsen waar de wereldkampioenschappen zouden worden gehouden.

Een ander hoogtepunt van de dag was de lunchstop in Tervuren. Dit pittoreske dorpje staat bekend om zijn uitstekende eetgelegenheden. We genoten van een heerlijke maaltijd op een terras met uitzicht op het prachtige park van Tervuren. Het eten was voortreffelijk en gaf ons de nodige energie om de rest van de route te vervolgen.

Na de lunch vervolgden we onze weg richting de Weiberg. Dit gebied bood ons enkele mooie uitzichten en uitdagende gravelpaden. De beklimmingen hier waren pittig, maar de afdalingen gaven ons de kans om even te herstellen en te genieten van de snelheid. Het Egenhoven Bos was de laatste grote bossectie op onze route. De dichte begroeiing en de kronkelende paden zorgden voor een spannende afsluiting van onze rit. Het was heerlijk om door de schaduwrijke bossen te rijden en de frisse boslucht in te ademen.

We eindigden onze rit waar we begonnen waren, in het prachtige Leuven. De zon stond nog steeds hoog aan de hemel en gaf de stad een gouden gloed. Moe maar voldaan sloten we de dag af met een verfrissend drankje op een van de gezellige terrasjes in het centrum van Leuven.

De gravelrit over het WK parcours 2024 was een onvergetelijke ervaring. De mix van technische uitdagingen en snelle stukken, gecombineerd met het prachtige landschap, maakte het tot een geweldige rit. Het rijden op een parcours met zoveel geschiedenis en toekomstig prestige gaf een extra dimensie aan onze tocht. Deze route is een must voor elke gravelbike-liefhebber die houdt van avontuur en variatie. Het gevoel om op hetzelfde parcours te rijden als waar de beste gravelrijders ter wereld binnenkort zullen strijden, was inspirerend en motiverend.

Check cyclinginflanders.cc voor meer informatie over fietsen in Vlaanderen

Check ook mijn Instagram https://www.instagram.com/dutch_gravel_cycling/