Een prachtige gravelride vanaf het Sven Nijs Cycling Center in België.

Donderdag 6 Juni stond volledig in het teken van avontuur en sportiviteit, want ik had het voorrecht om een prachtige gravelride te maken vanaf het Sven Nijs Cycling Center in België. Deze rit, georganiseerd in samenwerking met Cycling in Flanders, voerde ons door het mooie Hageland – een regio die bekendstaat om zijn uitdagende gravelpaden en schitterende landschappen.

Het weer was ideaal voor een rit: een lichte bries en een mild zonnetje zorgden voor perfecte omstandigheden. Vanaf het moment dat we vertrokken, werden we meteen ondergedompeld in de schoonheid van Hageland. De routes waren uitstekend uitgezet en boden een gevarieerde mix van steile hellingen, kronkelende paden en rustige bospassages.

De gravelpaden in Hageland zijn werkelijk een paradijs voor iedere fietsliefhebber. Het ruige terrein daagde ons uit, maar de prachtige uitzichten maakten elke inspanning meer dan waard. We passeerden gezellige dorpjes, uitgestrekte wijngaarden en dichte bossen. Elk moment bood nieuwe indrukken en de omgeving veranderde voortdurend, waardoor de rit boeiend en dynamisch bleef.

Een hoogtepunt van de rit was ongetwijfeld de beklimming van enkele van de befaamde Hagelandse heuvels. Deze beklimmingen vroegen het uiterste van onze krachten, maar boven aangekomen werden we beloond met panoramische uitzichten over de regio. De afdaling die volgde was minstens zo spectaculair en gaf ons de kans om even op adem te komen en te genieten van de snelheid.

Je fietst ook langs De Vlooybergtoren dat is een uniek stukje architectuur in Tielt-Winge, België. Het is een stalen trappentoren die opvalt door zijn moderne en opvallende ontwerp. Dit is de beloning na een kleine pittige klim naar de Vlooybergtoren, erg mooi.

De begeleiding van Cycling in Flanders was uitstekend. Hun kennis van de lokale routes en het terrein zorgde ervoor dat we optimaal konden genieten van de rit zonder ons zorgen te maken over de route. Bovendien was de sfeer binnen de groep fantastisch; het was een perfecte mix van enthousiasme, sportieve uitdaging en onderlinge steun.

Kortom, deze gravelride vanaf het Sven Nijs Cycling Center door het prachtige Hageland was een onvergetelijke ervaring. Het combineerde de perfecte balans van inspanning en ontspanning, allemaal tegen de achtergrond van een van de mooiste regio’s van België.

Check https://www.cyclinginflanders.cc/ voor meer informatie over fietsen in Vlaanderen.