Kootwijks Mooiste had zijn naam eer aangedaan.

Op een mooie maar grijze afgelopen zaterdagochtend verzamelden we in Stroe bij de Veluwerenners Fietsclub voor een dikke gravelrit van 98 km door het prachtige Kootwijk en haar omgeving. De lucht was grijs, maar de temperatuur belooft een nieuw mooi avontuur en de “spanning” hing voelbaar in de lucht terwijl we ons gereed maakten voor Kootwijks Mooiste.

De organisatie was tot in de puntjes verzorgd, zoals we gewend zijn van de Veluwerenners. Met een vleugje enthousiasme en een grote dosis professionaliteit stonden zij paraat om alle deelnemers te begeleiden. Er waren 4 verschillende routes voor gravel en mtbers.

Na de start veranderde het landschap al snel en werd de route een uitdagende mix van mooie paden en kronkelende wegen. Een bijzonder grote modderpoel bleek een onverwachte hindernis te zijn, maar de reacties waren niet anders dan lachend en spartelend om door de modder ploeteren. Het was een moment van samenhorigheid, waarin we elkaar aanmoedigden en hielpen om de uitdaging te overwinnen. Ik moet altijd wel lachen om dit soort avontuur, hoort erbij en gewoon hiervan genieten.

De route leidde ons door het majestueuze Kroondomein, waar de natuur in al haar glorie te bewonderen was. Radio Kootwijk doemde ook weer op als een indrukwekkend monument te midden van dit natuurschoon, een baken van geschiedenis te midden van de weelderige bossen. Altijd mooi daar.

Boswachterij Kootwijk bood een betoverend decor voor ons gravelers, met haar uitgestrekte bossen en verstilde paden die uitnodigden tot avontuurlijke verkenningen. Het geluid van krakende takken onder de banden van de gravelbikes vulde de lucht, terwijl de deelnemers zich een weg baanden door dit sprookjesachtige landschap.

Na afloop van deze epische rit keerden we terug naar het startpunt, vermoeid maar voldaan. Onze gezichten straalden van trots en vreugde, nou een van ons was wel zwaar naar de spreekwoordelijke tandjes hihi, maar wetende dat we een avontuur hadden beleefd dat we weer niet snel zouden vergeten. Na een broodje worst en een kop erwtensoep vertrokken we weer voldaan naar huis.

Kootwijks Mooiste had zijn naam eer aangedaan, en de Veluwerenners Fietsclub had opnieuw bewezen dat ze garant staan voor hun fantastische fietservaringen.

Foto’s , filmpjes kan je vinden op mijn Instagram account:https://www.instagram.com/dutch_gravel_cycling/