De Strade Bianchi Noord-Holland heeft ons uitgedaagd.

Afgelopen zondagochtend reden wij naar de HRTC – Hoornse Ren en Toer Club voor een uitdagende rit door het landschap van Noord-Holland. Deze keer stond de Strade Bianchi Noord-Holland op het programma, een route die bekend staat om zijn onverharde stroken en charmante dorpjes.

De start was in Hoorn, waar we ons aanmelden voor deze tocht. Het weer was perfect en de wind was mild. Normaal kan het in Noord-Holland flink waaien. We hadden mazzel dit keer 😉. Met een route van 104 kilometer voor de boeg begaven we ons op weg, vastberaden om het beste uit onszelf te halen en te genieten van al het moois dat Noord-Holland te bieden heeft.

De route voerde ons langs een diversiteit aan landschappen en historische plekken. Het Buutschoterpad, Het Oostdijkje, Het Blôte Bienepad, Het Haviksdijkje en De Notweg waren slechts enkele van de vele onverharde stroken die we trotseerden. Elk van deze stroken bracht zijn eigen uitdagingen met zich mee, van zanderige paden tot kasseistroken.

Onderweg kwamen we langs charmante dorpjes zoals De Rijp, Medemblik, Wervershoof, Obdam en Hoogwoud en nog vele andere leuke plekken. De pittoreske straatjes en historische gebouwen gaven de rit een extra glans. En natuurlijk mochten de iconische molens niet ontbreken, die als stille getuigen langs de route stonden en een herinnering vormden aan het rijke verleden van dit gebied.

Hoewel de gravelstroken misschien schaars waren, was de rit des te lonender. Het gaf ons de kans om te genieten van de verborgen pareltjes van de natuur en ons te verliezen in het avontuurlijke landschap dat voor ons lag.

Al met al was het een rit om te onthouden. Hoewel het niet was wat we hadden verwacht, overtrof het onze verwachtingen met zijn prachtige paden en adembenemende uitzichten. Soms zijn de beste avonturen degene die we niet van tevoren kunnen plannen.

Na uren van inspanning en avontuur keerden we terug naar Hoorn, voldaan en in de plaatselijke kantine hebben we nog tosti gegeten en een verdiende cola gedronken.

De Strade Bianchi Noord-Holland heeft ons uitgedaagd en geïnspireerd, en we kijken al uit naar de volgende editie van deze leuke en legendarische rit.

Hier op mijn Strava kan je de route zien.

Check ook mijn Instagram en follow me:https://www.instagram.com/dutch_gravel_cycling/

Website van de Hoornse Wielerclub kan je hier vinden.