Rondje Ewijkse Plaat vanuit IJsselstein!

Dat was een fijn rondje richting de Ewijkse Plaat! Vanuit IJsselstein vroeg in de mist vertrokken en gelukkig kwam het zonnetje redelijk snel door en werd de temperatuur ook beter! Sochtends vroeg starten blijft echt heerlijk!

De Ewijkse Plaat,omdat dit gebied laag ligt en regelmatig overstroomt heeft de Waal heel veel invloed op de Ewijkse Plaat. Er worden door bij hoog water hele pakketten zand met grote hoeveelheden zaden afgezet, waardoor hier een bijzondere plantengroei is ontstaan. Men zal plaatselijk tot het middel door de planten lopen. 

Een prachtig natuurgebied waar we velden met kruisdistels, boerenwormkruid en gulden roede tegenkomen. Ook kunnen we bitterzoet, bezemkruid en zeepkruid aantreffen.

Bitterzoet dankt zijn naam aan de smaak van de wortel, eerst bitter dan zoet. Vergelijkbaar met het ouderwetse zoethout. De bessen van bitterzoet zijn giftig! 
Bezemkruid dankt zijn naam aan het bezemvormig wortelstelsel en van het zeepkruid werd vroeger de wortel gebruikt, waarmee men een schuimend sopje kon maken.

Bekijk mijn activiteit op Strava: https://strava.app.link/1GuSug0RWib

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *