Rondje Zaltbommel en de Betuwe ,terug langs de lek.

Afgelopen zondagochtend vertrokken we met onze EFG-groep fietsers richting het Oosten. We wisten dat de wind die dag ongeveer vanuit die richting zou komen en dat we dus op de terugweg lekker de wind in de rug zouden hebben. Bij Waardenbrug, waar we de Waal overstaken, begonnen we aan de kasseien van Rossum. Nou zoveel was het ook niet die kasseien, maar in dit mooie plaatsje trouwens, lag een mooie strook vandaar. En de opmerking om te oefenen voor Parijs Roubaix, bracht ons aan het lachen!

De kasseien waren leuk, het uitzicht in de omgeving maakte veel goed, Rossum is echt een heel mooi dorpje met grote huizen. Na de kasseien reden we verder over een stuk dijk richting Beneden-Leeuwen, waar we nogmaals de Waal overstaken. Hier begon het landschap steeds meer te veranderen in de Betuwe.

We hadden besloten te stoppen in het pittoreske plaatsje Buren voor koffie en natuurlijk heerlijk appeltaartje. Na deze welverdiende rustpauze vervolgden we onze weg richting Culemborg.

Op de terugweg gaven we langs de dijk nog even flink gas op onze fiets, en genoten we van het mooie uitzicht over de Lek. Het was weer een prachtige rit voor deze zondag, met mooie landschappen en een gezellige tussenstop. Waar we wel redelijk lang moesten wachten op onze tweede bakkie koffie 😉 enig min puntje hahaha.

De route van 109 km kan je hier op mijn Strava vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *