De jaarlijkse AXA Veenendaal-Veenendaal klassieker.

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor de jaarlijkse AXA Veenendaal-Veenendaal klassieker. Een mooie tocht met vele deelnemers en een gezellig sfeer. Wij waren dit keer met ​​groep van 6 man en we hadden zin om aan deze uitdaging te beginnen.

Gelukkig hadden we het weer mee. Het was droog en er scheen zelfs af en toe een klein zonnetje. Dit maakte de dag nog mooier en zorgde voor mooie plaatjes onderweg tijdens de tocht.

De Veenendaal – Veenendaal klassieker is een van de meest iconische fietsroutes van Nederland en omstreken. De route van 140 km biedt een prachtige mix van landschappen en wegen, waardoor het een populaire tocht is onder fietsliefhebbers.

De route begint in Veenendaal en gaat vervolgens richting de Utrechtse Heuvelrug. Dit is een heuvelachtig gebied met prachtige vergezichten en mooie afdalingen. De weg slingert door de bossen en langs de weilanden en biedt een mooie uitdaging voor fietsers van alle niveaus.

Na de doorkruisen van de Utrechtse Heuvelrug gaat de route verder over slingerdijken en achterafweggetjes, waarbij je langs pittoreske dorpjes en mooie boerderijen komt. Deze wegen zijn misschien wat kleiner en twijfelachtiger, maar bieden wel een authentieke fietservaring.

De route gaat vervolgens verder richting de Veluwe, waar je getrakteerd wordt op prachtige uitzichten en mooie natuurgebieden. De Veluwe is een van de mooiste gebieden van Nederland en biedt talloze mogelijkheden om te fietsen en te genieten van de natuur.

Al met al is de Veenendaal – Veenendaal klassieker een prachtige tocht die je langs de mooiste plekken van Nederland voert. Of je nu een ervaren fietser bent of net begint met fietsen, deze route biedt voor ieder wat wils, hou wel rekening met de hoogtemeters die maakt.

De route was werkelijk schitterend. We hebben genoten van de prachtige omgeving en de mooie natuur die we onderweg tegenkwamen. Het was weer een leuke ervaring om deze tocht wederom te fietsen en het is de perfecte manier om het nieuwe seizoen te beginnen.

Al met al was het een fantastische dag en wellicht tot volgend jaar om weer mee te doen aan deze mooie tocht.

De route kan je hier op Strava vinden en hier op Komoot.

Op mijn Instagram account staan foto’s: https://www.instagram.com/dutch_gravel_cycling/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *