Verslag van een prachtige fietservaring in het Sauerland.

Afgelopen weekend (Hemelvaart) heb ik een mooie tijd gehad in het Sauerland, een regio in Duitsland bekend om zijn prachtige landschappen en uitdagende fietsroutes. Het weer was perfect, met stralende zonneschijn en aangename temperaturen. Het was de ideale setting om te genieten van de mooie beklimmingen en adembenemende vergezichten die het Sauerland te bieden heeft.

De eerste dag begon met een rit vol spannende klimmen. Ik was verbaasd over de verscheidenheid aan routes die beschikbaar waren, van rustige landwegen tot steile bergpassen. Elke beklimming bracht me naar nieuwe hoogtes en werden we beloond met prachtige panoramische uitzichten over de groene valleien en beboste heuvels.

Tijdens mijn fietstocht ontdekte ik ook enkele prachtige meren in de omgeving. De Biggensee was een van de hoogtepunten. Het water glinsterde in de zon en vormde een perfecte achtergrond voor een ontspannen pauze.

Een ander hoogtepunt van de reis waren de lange gravelwegen. De kronkelende paden leidden me door afgelegen gebieden, omringd door ongerepte natuur. Het gevoel van vrijheid dat ik ervoer tijdens het fietsen op deze wegen was onbeschrijflijk. Het was alsof ik mijn eigen avontuur creëerde, weg van de drukte van de stad. Wat opviel dat er veel bomen gekapt waren wat de paden zwaarder maakte door de grote machines die er doorheen hadden gereden. Reden van de bomenkap was, dat er een schorskever inzit(!), Het beestje meet slechts 5 millimeter. Niet veel groter dan de kop van een lucifer. Maar de schade die de schorskever aanricht in Duitsland, is allesbehalve klein. Een plaag verwoestte afgelopen jaar bijna 300.000 hectare naaldbos.

Hoewel ik voornamelijk met mijn gravelbike reed, kwam ik ook enkele racefietsers tegen. Het Sauerland biedt ook voor hen prachtige fietsmogelijkheden.

Tijdens mijn tocht kwam ik ook langs de Fischbauchbogenbrücke, een indrukwekkende boogbrug die een prachtig uitzicht bood over de omliggende valleien. Het was een perfecte plek om even te stoppen en te genieten van het moment. Het Sauerland is echt een paradijs voor natuurliefhebbers en fietsers.

Ik verbleef in Finnentrop, een charmant stadje dat als uitvalsbasis diende voor mijn fietsavonturen. Vanuit daar kon ik alle kanten op met mijn gravelbike. De routes waren goed en ik voelde me veilig tijdens het fietsen, zelfs op de meer afgelegen paden. Na elke dag vol avontuur kon ik ontspannen en tot rust komen in mijn accommodatie, wetende dat er nog zoveel te ontdekken viel in het prachtige Sauerland.

Al met al waren het twee topdagen op gravelbike waar van we genoten.

De routes kan je hier op mijn Strava account vinden.

De routes kan je hier op Komoot vinden.

Op zoek naar een goede stuurtas ,check het hier en gebruik de code LUMIEREANDDUTCHCYCLIST voor 10% korting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *