Wij zijn fan van gravel!

Dit goede initiatief wil ik jullie zeker niet onthouden en teken, want wij zijn fan van gravel! Lees het onderstaande maar eens door!

Jullie weten dat hij Gijs Bruinsma graag routes maak die ik hier graag deel. Ik wil ook jullie aandacht vragen voor iets anders, want de NTFU heeft mij gevraagd de Gravel Code te ondertekenen en te promoten. Ik hoop dat meer van jullie dit willen doen. Je krijgt toegang tot een aantal hele mooie routes, maar belangrijker nog we laten zien hoe serieus we gravelrijden nemen en dat we rekening houden met natuur en andere recreanten.

Want ondanks dat gravelfietsen staat voor vrijheid en gaan met je fiets waar je maar wilt is dat niet de realiteit, er zijn andere recreanten, verschillende terreineigenaren die eigen regels hebben (en ook nog eens verschillen per gebied) en natuurlijk de natuur waar je te gast bent. Er kan gelukkig nog steeds heel veel als je rekening houdt met een aantal zaken. Daarom is er de Gravel Code.

Teken jij de code ook? www.gravelcode.nl.

1.Be nice, say hi.Minder vaart en groet elke ruiter, wandelaar en fietser vriendelijk. Een bedankje kost weinig moeite en levert veel goodwill op.

2. Enjoy nature.Neem afval terug mee naar huis en maak geen lawaai; laat dieren en andere natuurliefhebbers genieten van de rust.

3. Stay on track.Niet elk pad is een fietspad. Controleer je gedownloade route en check – voordat je een strook induikt – of er verbodsborden staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *