Afgelopen weekend was weer ons jaarlijkse weekend fietsen in aantocht!

Afgelopen weekend was weer ons jaarlijkse weekend fietsen in aantocht! Deze keer hadden we een mooi onderkomen gevonden in Eslohe in Sauerland! Een oud hotel met 12 slaapkamers, een perfecte locatie zoals achteraf bleek! Vrijdagochtend om 0900 uur zijn we vertrokken en als alles goed was en dat was het, zouden we daar rond 1300 uur zijn zodat we in de middag al een mooi rondje konden maken! We zouden daar 3 dagen gaan fietsen!

Zogezegd zo gedaan, het huis was nog niet helemaal klaar i.v.m. schoonmaak, maar we mochten onze spullen vast in een kamer neerleggen en daar omkleden! Na het fietsen was alles in orde en konden we de slaapkamers opzoeken! Dag 1 in Sauerland maakten we een mooi rondje van ongeveer 70 km, waar we onder andere door een 700 meter lange vleermuis tunnel fietste, leuk om te zien en in de tunnel was het een stuk kouder dan erbuiten, we hadden trouwens erg mooi weer dit weekend!

Na de eerste dag fietsen kregen we een goede pasta maaltijd voorgeschoteld, traditioneel gemaakt door twee van onze fietsers, altijd lekker haha!

Dag 2 zou de koninginnenrit worden een afstand ruim 150 km, met ruim 2100 hoogtemeters! Dus er moest gewerkt worden! De rit was prachtig en na 70 km deden we even een bakkie koffie en degene die er klaar mee waren, pakten een kortere route richting het huis! Met een groepje gingen we door richting Kahler Asten, daar waren we eerder geweest, dat is vlakbij Winterberg en boven op de Kahler Asten heb je een fantastisch uitzicht over Sauerland! En daarvoor zit een heerlijke lange klim waar je echt even aan de bak mag na ruim 100 km fietsen, maar zo mooi om te doen!

Bij thuiskomst in het huisje stond de BBQ al bijna aan en het bierpils lag lekker koud klaar haha!

Dag 3 was aangebroken en stond er een rit van ruim 86 km op de agenda met ruim 1200 hoogtemeters met in de laatste kilometers een klim van 1500 meter met een 19% stukje erin! Daar keken we naar uit haha, eerst maar eens fietsen, de benen waren wat stram in het begin maar eenmaal warm ging het weer prima! Wederom was de omgeving weer prachtig en de zon scheen goed, dus het was ook goed warm! Na een kilometer of 50 besloten we ergens te gaan lunchen en we vonden een tentje in Meschede, eten was prima maar dat mocht ook wel na een uur wachten hehehe, maar goed we hadden de tijd, dus absoluut geen klagen verder! Na de lunch moesten we nog ruim 25 kilometer dus de pasta verteerde goed en de op de laatste klim, die opliep naar 19 %, daalde we af naar het huisje en zat rit erop, en Sauerland weekend ook!

Sauerland is een mooi gebied waar je volop kunt fietsen, je kan er terecht om te gravellen of op je mountainbike rond te fietsen, het viel me op de dat ik er weinig groepen op de racefiets zag, terwijl de wegen daar heel goed zijn en het verkeer echt rekening houdt met fietsers!

Het was een mooi weekend! Op naar volgend jaar!

Rit dag 1 kan je hier vinden

Rit dag 2 kan je hier vinden

Rit dag 3 kan je hier vinden

Fotos staan hier op mijn Instagram account!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *