Eindelijk weer De IJsselsteinse Toertocht 2022!

Wat was het weer een feest! Laat ik daar maar mee beginnen! Het was weer geweldig! Eindelijk mocht het weer, de IJsselsteinse Toertocht 2022 vanuit mijn woonplaats IJsselstein, je verwacht het niet he haha! Editie nummer 7 alweer, helaas waren in de afgelopen twee jaar wegens Corona geen mogelijkheden om deze toertocht te fietsen!

Sinds drie jaar heb ik de traditie om alle afstanden te rijden, drie afstanden, de 75 Km, de 100 Km en de 125 Km! De woensdag ervoor had ik de 100 km al gereden, op de zaterdag zelf, ga ik voor de 75 Km en daarna de 125 Km, dus in totaal 200 km op de dag zelf!

Om 05.30 uur startte we om de 75 Km te fietsen en de planning was om 0900 uur te gaan met de rest van onze groep voor de 125 Km! We reden zowaar met 5 man, leuk! De eerst 75 km reden we relaxt aan, het was prachtig in het heerlijke ochtend zonnetje! Voordeel van vroeg fietsen betekend dat er ook weinig verkeer is, echt een weelde!

Om 08.15 uur waren weer terug in IJsselstein en de eerste 75 km zaten erop, even koffiedrinken en de bidons weer vullen, haar goed doen hèhè en opnieuw naar de start voor de 125 Km! Daar aangekomen stonden de rest van onze groep al te wachten, snel nog een bakkie gedaan en hup gestart!

De route ging richting Uithoorn, het was een afwisselende leuke route! Hoewel af en toe veel lange stukken fietsen langs weilanden, waar ik persoonlijk niet van hou, maar goed hulde voor de routebouwers wederom!

Het voordeel van eerst de 75 km fietsen is dat je voor de 125 km, lekker warmgedraaid bent, dus het gas ging er best goed op en er werd stevig door gereden! Het was prima tot we onderweg een paar goede regenbuien tegenkwamen, maar ach de temperatuur was goed! Niet mokken dus gewoon doortrappen!  Gelukkig hadden we verder geen lekke banden en dergelijke!

Uiteindelijk zat de 125 Km er ook op met een gemiddelde van 30,2 km per uur op een afstand van 207 km totaal, niet verkeerd al zeg ik het zelf!

Na afloop is het altijd feest achter op de plein , het dak ging er weer af zoals altijd! Voor volgend jaar, moet je er gewoon bij zijn! Niet de grootste toertocht (max 500 deelnemers) maar 100 % de gezelligste met artiesten en veel gezelligheid! Het bleef nog lang onrustig………

BE THERE NEXT YEAR!

De route op Strava kan je hier vinden en op Komoot hier!

Info over deze geweldige toertocht: IJsselsteinse Toertocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *