Afgelopen zaterdag zijn we naar Limburg geweest…

Afgelopen zaterdag zijn we naar Limburg geweest om een dagje te klimmen daar! Limburg is daar prima voor geschikt! De weersverwachtingen waren echt super goed dus dat zat al helemaal goed! Nu het mooie weer er aankomt ruil ik de gravelbike weer wat meer in voor de racefiets! Zo gingen we zaterdagochtend vroeg op pad naar Limburg met 4 man! De start is zoals we altijd doen op de Emmaweg in Valkenburg, daar parkeren we de auto, ideale plek!

Onderweg kwamen we natuurlijk steeds meer fietsers tegen, hoe later het werd hoe drukker zeg maar, opvallend hoeveel er elektrisch gereden werd! Het weer werd steeds mooier en binnen no-time reden we in het kort-kort! Heerlijk zonnetje erbij en klimmen maar! Afdalen was soms nog wel fris maar ach, het wende snel!
De route die we hadden gepland liep ook een stukje door Belgie heen, en wanneer je in Belgie bent herken je het meteen aan de wegen, wat een verschil, daar mogen ze best wat een doen bij de buren!

We hebben onder andere, de Gulpenerberg, de Eyserbosweg , De Keutenberg waar het steilste stukje 22% is, daar waar ik voor het eerst in mijn leven in iemand (sorry Christiaan) inhaalde in de klim naar boven, dus mijn dag kon zeker niet meer stuk hahaha! De Fromberg , Kasteelstraat , Vaalserberg en nog veel meer van die mooie beklimmingen!
De route was een goede oefening voor de Amstel Gold Race over drie weken, fijn dat we geweest zijn! Het was top! Op naar de AGR!

De route en gpx kan je hier op Strava vinden!

De route kan je ook hier op Komoot vinden!

Enkele foto’s staan op mijn insta account! https://www.instagram.com/dutch_gravel_cycling/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *