Amstel Gold Race 2022, wat een prachtig avontuur weer!

Zaterdag 9 April hebben we de Amstel Gold Race toerversie gereden en wat was het weer een prachtig avontuur! We gingen met 12 man een weekendje naar Limburg om de AGR22 te fietsen! We hadden een huisje gehuurd in Gulpen op ongeveer 12 km van Valkenburg waar de start is voor een rit van 150 km, met ruim 2200 hoogtemeters!

Vrijdag aangekomen en smiddags op de fiets een rondje gemaakt en gelijk de spullen opgehaald in Valkenburg waar het al gezellig druk was en er al een echt wielersfeertje hing, erg gezellig! De weersverwachtingen waren niet best en het we zouden het niet droog houden, de hele week werd er al druk over en weer geappt wat het weer zou doen, het zou niet goed zijn, maar hoe dichter bij de zaterdag hoe beter het zou worden!  Vrijdagmiddag fietsten we dus richting Valkenburg, en hebben we meteen een rondje gemaakt van ongeveer 40 km, met wat beklimmingen erin waaronder de beruchte Keutenberg! De benen voelde goed, het weer was koud en gelukkig hielden we het droog en zouden we klaar zijn voor de grote dag?

Vrijdagavond alles klaar gelegd en op tijd naar bed gegaan!! Zaterdag ochtend, afgesproken dat we rond 0745 uur richting Valkenburg zouden gaan fietsen en starten rond 0830 uur! Het wonder geschiede en zowaar was iedereen op tijd uit bed en stonden we klaar om te vertrekken, hup gaan werd er nog geroepen……hoooo shit nee he, ja hoor gelijk al een lekke band nog voor dat we weg waren…….dus iedereen weer van de fiets af en wachten, gelukkig hebben we wat ervaring dus 15 minuten later konden we alsnog weg…….het begon te miezeren en de temperatuur was goed koud! Onderweg naar de start, ja hoorrrrrrr, lek werd er geroepen, de volgende met een lekke band, nou wat een begin, als het zon dag wordt!!! Bandje vervangen en door, we waren bijna in Valkenburg………LEKKKKKKK , nee joh alweer? Dezelfde achterband klapte eruit……godsamme , maar goed weer vervangen, maar er bleef een bobbel in de band en deze kregen we er niet uit, dan maar door naar een mekanieker bij de start om de boel te laten checken……..mooiste is dat degene van deze fiets, juist een mooie nieuwe S-Works Roubaix had gekocht maar dan toch op zijn oude fiets de AGR ging rijden…..je verzint  het niet he, hehehehehe uiteindelijk stonden wij te schuilen onder een Amstel tent en regende het flink, na 45 minuten kwam de fiets terug met een nieuwe binnen-buitenband.

We konden eindelijk van start en zowaar werd het droog, een geluk bij een ongeluk!! Het begin was het druk met alle deelnemers, vandaar dat wij ook vroeg wilde starten! Bij de splitsing van de routes werd het al minder druk, het scheelde wel! Zogezegd zo gedaan, we waren eindelijk op pad! Het weer was niet al te best, maar het bleef gelukkig grotendeels droog, de wind werd wel koud en guur, vooral bij het afdalen miste ik steeds iemand die daar met een pak kranten stond! Het was al met al een topdag ondanks het beetje pech met alle perikelen en natuurlijk hebben veel gelachen, met de meest stomme opmerkingen hahaha!

Uiteraard zijn we op zondag de Koers wezen kijken in Valkenburg en op de Cauberg, wat een feest daar, supergezellig! Tot volgend jaar!

De route kan je hier zien op mijn Strava account! En hier op Komoot!

Meer foto’s kan je vinden op mijn Instagram https://www.instagram.com/dutch_gravel_cycling/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *