De Evergreen Gravel-route gefietst in Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug

Afgelopen zondag heb ik samen met twee andere fietsmaatjes de Evergreen Gravel-route gefietst in Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. De route is ontworpen door Gijs Bruinsma en is ongeveer 70 kilometer lang. Hoewel ik veel bekende paden tegenkwam tijdens deze rit, was de route toch aangenaam en uitdagend.

Een hoogtepunt van de route is het altijd mooie Let de Stigterpad, dat ook in deze route was opgenomen. Onderweg kun je een welverdiende koffiepauze nemen bij Wielercafe Proloog, wat zeker een aanrader is.

Het weer was perfect voor deze rit. Het was niet te warm en het bleef droog, wat het fietsen in de Gelderse valleien en door de Treek en de Kaapse bossen bij Doorn extra plezierig maakte. Bovendien waren er een aantal leuke beklimmingen die deze rit uitdagend maakten.

Kortom, de Evergreen Gravel-route in Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug is een geweldige rit voor Gravel liefhebbers. De route is goed ontworpen, heeft mooie bezienswaardigheden onderweg en biedt genoeg uitdaging om het interessant te houden. Ik kan deze route dan ook van harte aanbevelen aan andere gravel fietsers die op zoek zijn naar een mooie en uitdagende route.

De route kan je hier vinden op Strava.

De route kan je hier vinden op Komoot.

En natuurlijk kan je route vinden op de komoot van Gijs Bruinsma.

Fotos kan je vinden op mijn Instagram account , waar je mij meteen kan volgen 😉

Op naar een stabiele en goede stuurtas? Check het hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *