Een bijzondere gravelrit op de agenda in Brabant.

Afgelopen zaterdag stond er een bijzondere gravelrit op de agenda in Brabant waar we ons voor ingeschreven hadden. Op initiatief van Martine Hofstede van gravelritten.nl werd er een rit georganiseerd waarbij de totale opbrengst naar het goede doel van Colsensation ging. Colsensation is een evenement van Stichting Team Doelbewust uit Roosendaal dat geld inzamelt voor kanker gerelateerde goede doelen. Sinds 2012 stijgen de jaarlijkse deelnemers aan de Mont Ventoux met als doel zoveel mogelijk donatiegelden om te halen om iets te doen en impact te creëren. Het veranderde doel is om een ​​wereld te creëren waarin kanker beter te behandelen is, waardoor kanker te genezen is (of verwordt tot een chronische ziekte) en waarin kankerpatiënten een betere kwaliteit van leven hebben.

Op zaterdagochtend rond 8 uur vertrokken wij richting Sprundel, waar bij café de Goop de start was voor een gravelrit van 90 kilometer. Het weer zat opzich mee, ondanks de vele regen die er viel. Onderweg moesten we eerst langs Breda om de zoon van een van mijn fietsmaatjes af te zetten bij het station en toen konden we door. We waren net op tijd in Sprundel, waar we ons aanmelden en gelijk loten kochten voor het goede doel. De prijzen waren heel leuk, maar het belangrijkste was natuurlijk de steun aan het mooie doel.

Na de start reden de we eerst door een woonwijk, waar we begonnen met een strook weiland met een modderig spoor. Het duurde niet lang voordat de zwaartekracht toesloeg en ik het gras van dichtbij ging bekijken. Gelukkig was de ondergrond zacht en leverde de landing een cijfer van 7,3 op. Na dit stomme maar hilarische moment fietsten we verder en kwamen we er al snel achter dat de regen van de afgelopen dagen zijn werk goed had gedaan. Het was eigenlijk niet te doen met de gravelbike. Wat een modderpoel en wat lag er veel water! Heel veel stukken waren bedekt met een enorme hoeveelheid water en het parcours was meer geschikt voor een mountainbike. Wat de organisatie ook kon beamen, ze hadden de woensdag ervoor de route zelf nog gereden en daar was de route nog in een goede staat.

Al met al was het een mooie en bijzondere gravelrit met als doel het steunen van een goed doel dat zich inzet voor een wereld zonder kanker. Het was leuk georganiseerd en voor die mensen was het toch mooi dat er ruim honderd deelnemers waren ondanks het regenachtige weer en afzeggingen! Leuke bijkomstigheid dat ik ook nog een leuke prijs gewonnen had met de lootjes die ik gekocht had.

Na afloop nog een lekker Affligem biertje gedronken in het café waar het gezellig was in het mooie Brabant! Dank aan Martine en Yarn fietskleding voor het verzorgen van deze gezellig dag,ondanks de regen en modder!

De route kan je hier vinden op mijn Strava en Komoot accounts

Fotos op mijn Instagram staan hier https://www.instagram.com/dutch_gravel_cycling daar kan je me ook volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *