De Meewind Koers vanuit Amersfoort gefietst.

Zondag 16 oktober hebben we met onze E.F.G groep de Meewindkoers gefietst, de 150 km tocht, vanuit Amersfoort, wij gingen met 6 man vanuit IJsselstein op de fiets richting de start en een paar man gingen met de auto daarheen. We fietsten om ongeveer 0730 uur weg naar Amersfoort, we zouden daar starten rondom 0900 uur met de rest van de groep! Zogezegd zo gedaan, lampjes aan en gaan met die banaan, het zou onderweg droog blijven, helaas werden toch getroffen door een regenbui haha, maar dat mocht de pret niet drukken. De rest van de dag was het schitterend weer!

Aangekomen in Amersfoort, startbewijs laten scannen en de rest van de groep opgezocht! Hilarisch waren ze want onderweg in de auto hadden ze natuurlijk ook regen, ze dacht aan ons……die fietsen in de regen hahaha, maar dat viel gelukkig reuze mee! Het was al goed druk bij het inschrijven, gezellig druk!

De route was prima, onderweg nog een gravelstrook meegepakt en daarbij waren enkele beklimmingen benoemd met bekende wielerrondes, bijvoorbeeld was er een Luik Bastenaken Luik beklimming, een strook met Strade Bianchi en er zat ook nog een Amstel Gold klimmetje in! De meewindkoers was ook een tegenwind koers haha op de dijk bij Amerongen en Wijk bij Duurstede stond de wind er goed op, maar goed dat hoort er allemaal bij. Onderweg waren er twee verzorgingspunten met eten en drinken en dat was allemaal goed in orde, er was van alles te krijgen! De route was 150 KM totaal plus nog onze kilometers vanuit IJsselstein.

Uiteindelijk kwamen ik uit op 193 km totaal, helemaal goed dus. Prima dagje. Met veel gezelligheid gefietst zeg maar!

Check hier de route op Strava en check hier de route op Komoot!

Kijk ook eens op mijn Instagram https://www.instagram.com/dutch_gravel_cycling/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *