Gravelride over de prachtige Strabrechtse Heide!

Van de week zag ik bij iemand die ik ken via strava dat hij een mooie rit had gemaakt vanuit Helmond over de Strabrechtse Heide in Brabant. Ik zag wat foto’s en filmpjes op Instragram voorbij komen van die rit , ik dacht dat is een mooie, die ga ik ook eens fietsen. De GPX van de route had ik meteen opgeslagen. Ik maakte het plan om deze maar gelijk in het weekend te rijden, mijn dochter had geen hockey dus ik had wat meer tijd op zaterdag, want ik zag dat de weersverwachting dan wat beter waren dan op zondag! Maar het maakte me eigenlijk niet uit of het nou op zaterdag of zondag was, de thuisagenda gaf genoeg ruimte, dat scheelde!

Zo kwam ik in contact met Stefan, ik volg hem op Instagram (skeep.cc) , en zag dat hij die route gemaakt had en stelde de vraag of alles vrij toegankelijk was om te gravel biken in dat gebied. Ik kreeg van hem het antwoord dat het geen probleem was en hij vroeg mij wanneer ik van plan was om die route te gaan fietsen? Ik zei dat ik de route misschien wel in het weekend zou gaan rijden en hij stelde de vraag of ik het leuk vond als hij gelijk mee zou gaan fietsen? Ik zei dat ik dat helemaal goed vond en zo maakte we een afspraak voor zaterdagochtend!

Dus ik met de auto zaterdagochtend naar Helmond, voor de kenners Hellimond 😉 ! Rond 0900 uur was ik daar en maakte we kennis met elkaar, grappig om te zien, we hebben allebei een Specialized racefiets en een Canyon Grizl gravelbike!

Na een bak koffie gingen we op pad, Stefan had een mooie route gemaakt over de Strabrechste heide in Brabant, via Helmond doken we bossen en heide in! Maar eerst kwamen en gingen we over het Dak van Brabant, een leuk klimmetje met boven op een fantastisch uitzicht over Brabant! De route was mooi en vooral het heidegebied was prachtig, het weer zat ook mee, het zonnetje scheen en het was droog, top dus! We fietsen o.a. langs de Molenheide, langs de Scheidingsven, de herbertus bossen, waterplas de Beuven en de Pan! De route was mooie en afwisselend, met hele mooie gravelstroken! De herfstkleuren deze ook zeker hun werk, werkelijk schitterend. Onderweg hebben we nog wat wilde dieren gespot, zoals Wilde Paarden, heel gaaf om te zien! En af en toe stonden er ook schapen in de weg hahaha!

Het was al met al erg gezellig en leuk om Stefan te ontmoeten en met een mooie rit kennis gemaakt te hebben. Ik ga zeker nog eens terug naar dat gebied!

De route kan je hier zien op Strava en hier op Komoot

Check ook mijn instagram  hier voor meer fotos van deze rit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *