Zaterdag 18 mei stond in het teken van een leerzame gravel clinic.

Zaterdag 18 mei stond in het teken van een leerzame gravelclinic in Nijkerk, georganiseerd door Maikel Govaarts van gripopgravel.nl

We starten bij bikeshoe4u in Nijkerk een geweldige winkel om fietsschoenen voor je op maat te maken, ze hebben echt persoonlijke aandacht voor je. Ze hebben veel keuze in de beste fietsschoenen.

Het was niet alleen leerzaam, maar ook erg leuk. Je denkt dat je genoeg ervaring hebt en toch leer je veel nieuwe dingen over gravel fietsen.

Bij de gravel clinic begin je met een kennismaking, waarbij hij je alles uitlegt over gravel fietsen. Vervolgens neemt hij de training door, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Daarna gingen we samen op pad om de nieuwe vaardigheden in de praktijk te brengen.

Dus waarom nu trainen? Omdat expert Maikel Govaarts, meervoudig mountainbike- en veldritkampioen, je zal begeleiden om deze uitdagende elementen te overwinnen, je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen en je te helpen de juiste techniek, de spanning en de voldoening te ontdekken die gravelbiken te bieden heeft.

Hier leer je de kunst van het bochten maken, goed remmen en de juiste bandenspanning. Ontdek hoe je je vaardigheden kunt aanscherpen om het beste uit je gravel avontuur te halen. Goede uitleg over klimmen en afdalen, pas je bandenspanning aan en kies de juiste pedalen.

Het was een leerzame dag waarbij ik veel heb geleerd. De uitleg was duidelijk en werd op een rustige manier gegeven, waardoor ik alles goed kon volgen. Bovendien hebben we de nodige kilometers gemaakt over de mooiste gravelpaden.

Zeker een aanrader! Nogmaals ik heb er veel van geleerd.

Check de website van Gripopgravel.nl hier

Fotos van de gravel clinic staan op mijn instagram https://www.instagram.com/dutch_gravel_cycling/