Zondag 12 Juni, Schwalbe Gravelride over de Veluwe!

Afgelopen zondag 12 juni, vroeg opgestaan om naar de Veluwe te gaan, ik had een mooie gravelride gevonden van Erwin Sikkens, de gravelroute master van de Veluwe! Op naar Arnhem om dat ritje te maken op mijn nieuwe Canyon Grizl gravelbike!  De start was op de Europaweg in Arnhem, ideale plek, veel parkeergelegenheid en vlak naast de snelweg, perfect!

Bij het begin ga je gelijk een hek door, daar ga je een pad op meteen het bos in, dat stuk waar ik dus in de vroege ochtend begon, daar had ik het gevoel dat je gelijk een trosje wilde zwijnen zou kunnen verwachten, dat gevoel had ik daar haha, alsof er nog niemand eerder was geweest, nou vind ik wilde zwijnen echt coole beesten, maar niet om in mijn eentje tegen te komen haha!

Eenmaal uit het bos kom je gelijk op een verhard pad met prachtige vergezichten en al helemaal als het zonnetje erbij schijnt, er zitten vele singletracks in deze route las ik!

Je passeert o.a. de Velperweg, die ligt tussen de Veluwezoom en Loenermark, naar de Loenermark wederom zo’n mooi gebied, wat heerlijk om hier te gravellen en je passeert ook een hoge brandwachtoren daar!

De route zit vol met mooie Strade Biachi achtige gravelstroken volgens Erwin Sikkens en geloof me, hij heeft gelijk, het zit er vol van! Prachtig! Verderop kom je langs Hotel de Vrijenberg, (voorheen Hotel Belvédère) mooi om te zien dat het er nog staat met zijn hoge toren erop! Hopelijk blijft het behouden!

Daarna ga je het Gelders Landschap in en passeer je het Deelerwoud, het gravelwalhalla voor iedere gravelrijder, je moet daar een keer geweest zijn! De brede gravelstrook die er ligt is fantastische en het leek erop dat ze er nieuw grind op hadden gestrooid, het kenmerk zijn de twee kale bomen die bijna tegen over elkaar staan! Misschien wel de meest gefotografeerde bomen van Nederland haha!

Via de Arnhemse heide, kom je langs de motorcross baan, waar de snelle mannen aan het crossen zijn met hun brommert! Die gasten gingen net wat sneller dan mij hèhè! Na wat vele bospaden kom je uit bij het openluchtmuseum en ging ik weer richting de auto!

Deze tocht is wederom een parel uit de collectie van Erwin Sikkens! Voldaan pakte ik mijn spullen weer in om richting huis te gaan, met de gedachte om snel weer terug te keren, wat is het toch mooi op de Veluwe!

Deze route is een absolute aanrader om te fietsen, veel afwisseling, verrassende en best pittige klimmetjes, mooie gravelstroken, zelfs Strade Bianchi achtige stroken, mooie bospaden en single tracks! En een wolf, maar die heb ik helaas weer niet gespot haha!

Check mijn route hier op Strava en check de route hier op Komoot! Check hier de komoot van Erwin Sikkens!

Fotos staan op mijn Instagram account: https://www.instagram.com/dutch_gravel_cycling/