Gravelride rondom een winters Doorn op de Utrechtse Heuvelrug!

Eind vorig jaar in 2021 ,lijkt alweer zolang geleden he, ben ik samen met Maurice een vriend van mij nog een gravelrit wezen maken rondom Doorn! Hij had een mooie route gevonden en vroeg of ik zin had om deze samen met hem te gaan fietsen! Nou dat vind ik altijd een goed idee en we hadden afgesproken woensdagmiddag 22 december! Ik zou hem oppikken met de auto en dan naar de start plek rijden in Driebergen , waar we starten op de gravelbike!

Zo gezegd zo gedaan en stonden we in Driebergen! Ik vroeg aan hem waar hij de route vandaan had, oh ergens van Komoot zei hij , ik zei waar en van wie, ja euh geen idee, gewoon gevonden! Ik dacht oké, het zal! 

Het weer was fantastische en rond 1330 uur vertrokken we en het was goed koud die dag en nogmaals het was zo mooi vriezend weer buiten! Heerlijk gewoon genieten voor een ritje van 50 km ongeveer! De route verliep grotendeels over de Nationale Park de Utrechtse Heuvelrug! 

Onderweg pak je nog een klein stukje van de onverharde Ruiterberg mee, en je komt langs het Doornse gat! Via Maarn , Austerlitz en Zeist kwamen we terug in Driebergen! In Doorn pak je nog een mooi lang gravel stuk mee maar pas op voor de vele gaten en kuilen in het stuk daar! 

Dit keer geen koffie onderweg om ook weer redelijk op tijd terug te zijn! Het was zo echt de moeite waard , het zag er zeer fraai uit op deze winterse zonnige dag, laat het maar de hele winter zo blijven, dacht ik! 

Thuis heb ik nog naar de route gezocht en gekeken en deze kwam , en hoe kan het ook anders van Gijs Bruinsma , een van de ongekroonde koning gravel routebouwers van de Utrechtste Heuvelrug , deze route heeft hij weer op een fraaie wijze gemaakt en mijn complimenten voor hem, dank daarvoor! Deze en andere routes kan je vinden op zijn Komoot account, check deze zeker maar eens als je eens over de Utrechtse Heuvelrug wil gravellen! Deze route heet “A perfect small gravelride” en dat was het ook!

Deze route is ook echt een aanrader , zeer fraaie gravelpaden! Niet te lang, mooie afwisselende paden , het is geen route om hard te rijden ,maar gewoon om van te genieten zoals je eigenlijk altijd moet doen natuurlijk!

Meer fotos van deze rit kan je vinden op mijn instagram account: https://www.instagram.com/dutch_gravel_cycling/

De route van mij zoals ik hem gefietst hebt staan hier op Strava en Komoot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *