Gravelride Kroondomein komt met stip binnen op 1!

Zondag 16 januari zijn we naar het kroondomein geweest! Om gelijk maar te beginnen en met de spreekwoordelijke deur in huis te vallen, het was een top gravelride, wat een heerlijke, fijne, schitterende en bovenal fantastische route!

Starten deden we in Hoog Soeren, dat is voor ons een beetje onder in de route, dat scheelt veel kilometers met de auto! Daar pakten we de route op en fietsen we zo het rondje!

Dit waanzinnig mooie rondje komt van het Komoot account van Erwin Sikkens, en het heet Kroondomein 72 km e.o.!

Erwin Sikkens is de gravelkoning van de Veluwe en omstreken hij kent het, zoals hij zegt op zijn duimpje!

Het is een superfijn rondje met de mooiste gravelpaden en deze lagen er vandaag heel goed bij, ik denk altijd wel eerlijk gezegd! Het is heel afwisselend en je komt bijna geen modderige paden tegen!

Het Kroondomein was weer opengesteld en er mocht weer gefietst worden van de koning! Het is namelijk afgesloten van 15 september tot 24 december ieder jaar, de koning gaat dan op wild jagen!

Je komt als het ware over alleen maar Strade Bianche paden, althans zo lijkt het! Het zicht over de hei vanaf de hofweg is echt schitterend, moet je wel een beetje mooi en helder weer hebben! Het is best glooiend en de omgeving met zijn lange paden zorgen voor een glimlach op je gezicht!

Fietsend kom je ook nog langs een verscholen dorp in Vierhouten, stap daar eens van je fiets en neem een kijkje, het zijn onderduikers hutten die ze gebruikt hebben in de oorlog! Eerder kom je ook langs het “Wilhelmina’s Hutje” daar waar ooit Koningin Wilhelmina haar schilderijen schilderde!

Ik kan wel veel paden opnoemen maar kijk vooral bij Erwin Sikkens zijn website of nog beter zijn Komoot account, hij heeft de mooiste routes in die omgeving gemaakt! Veel dank daarvoor en deze route komt bij mij met stip op nummer 1 op mijn gravellijst routes! Voortreffelijk werk Erwin!

Onderweg zijn er genoeg gelegenheden om wat te eten en drinken, wij deden dat bij De Vossenberg in Vierhouten!

Dank gaat uit naar Erwin Sikkens, check zijn Komoot account voor nog meer routes!

Route made by erwinsikkens de website van Erwin Sikkens kan je hier vinden!

Meer foto’s van deze route staan hier op mijn Instagram:

https://www.instagram.com/dutch_gravel_cycling/

De route van mij zoals ik hem gefietst hebt staat hier op Strava en Komoot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *