Kroondomein, een lange route in the Backroads from the Veluwe!

Zondag 23 Januari, zijn we weer richting het Kroondomein gegaan! Dit keer had een vriend van mij de route uitgezocht , een route van 83 KM! Lekker lang dus, heerlijk! Omdat ik dus graag een verslagje schrijf over de route, vroeg ik waar hij deze vandaan had? Helaas wist hij dat niet meer, dus bij deze mocht iemand weten waar deze route vandaan komt, dan hou ik me aanbevolen! Ik heb nog rond gezocht maar helaas niet gevonden!

Gestart langs de A1 op een parkeerplaats vlak bij Radio Kootwijk! We waren dit keer met 4 man! Het begin was gelijk prachtig ,met een klein laagje mist doken we gelijk het terrein op, eerst door een groot hek naar binnen! Het hek is zo groot dat zelfs een olifant er makkelijk doorheen kan! We zijn trouwens geen olifant tegen gekomen die dag haha! 

Via mooie lange stroken , richting het boswachterspad  in Kootwijk fiets je richting Garderen en het Speulderbos, langs de schaapskooi in Ermelo! Door het Leuvenumse bos over Landgoed Leuvenum, richting Elspeet! Daar ga je veel door het bos heen en is de omgeving echt heel anders dan bij het Kroondomein! Via Elspeet ga je dan weer richting Het Loo! In Ermelo konden we een Coffee to go halen bij restaurant De Zwarte Boer, mooie toko en prima koffie! Het was wel redelijk snel na de start maar ach , het was heerlijk! Daarna via het Elspeterbosch richting het Kroondomein! In de buurt van Putten kom langs een houten kunstwerk, uit een boom gesneden bank en beeld, knap gedaan! 

Daar in het Kroondomein was het in het begin redelijk nat en de paden waren behoorlijk zwaar, veel glooiende paden, dus veel vals plat! Behoorlijk veel haha, maar goed daar wordt je sterk van he! Op het Kroondomein zelf zitten veel “dubbele” paden in deze route en zonder echt veel vergezichten, dus je gaat , het lijkt zo een soort bovenlangs lijkt het wel, wel veel afwisseling en uiteraard een prachtige omgeving! Onderweg kom je veel mountainbikers tegen en in minder mate gravelrijders! De route is mooi en er zit veel afwisseling in , bos , heide en bospaden en lange gravelpaden maken deze route gewoon mooi met dus veel gravel en in verhouding weinig asfalt! Kroondomein is altijd mooi en blijft een aanrader! Veel plezier en laat gerust een berichtje achter en follow mij op Instagram!

Meer foto’s van deze route staan hier op mijn Instagram:

https://www.instagram.com/dutch_gravel_cycling/

De route van mij zoals ik hem gefietst kan je bekijken en staat hier op Strava en hier op Komoot !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *