Gravelride over de prachtige Veluwe!

Gisteren zondag 28-8-2022 hebben we een mooie gravelride gereden over de prachtige Veluwe! Een route van Erwin Sikkens die op zijn komoot staat had ik al een poosje in gedachte om te gaan doen! Nou zogezegd zo gedaan, zondag was de dag! We hadden besloten om vroeg te starten! 0730 uur in Arnhem!

Waarom gravellen deze zondag, nou omdat het nu nog mooi weer is, straks is het weer regen en koud buiten, aldus een vriend van mij …die dit zaterdagochtend zei, tijdens een klein gravelritje over de Hilversumse hei! Nou oké dacht ik!

Zondagochtend 0715 uur aangekomen in Arnhem, fiets gepakt, alles klaar gemaakt voor een gravelride van ruim 100 km! We hadden er zin in! Hup de fiets op en gaan! Nou en dan komt het …KOUD jonge!!! Mijn spreekwoordelijk mannelijke bal……vroren eraf! Vingers tintelen alles, kale kop met een laag ijs erop alles! Waar is mijn jasje als je hem nodig hebt, we zagen zelfs een witte ijsbeer langs huppellen!!!Ik zeg, nee joh laten we lekker gravellen omdat het straks koud en regen is ……tegen mijn maat, die gisteren nog riep laten we gaan gravellen omdat………

Hahaha godsamme…de toon was gezet!

Dit zou hij nog wel een paar keer horen vandaag! We moesten echt even acclimatiseren die eerste paar kilometers door de kou hahaha! Maar goed na een start door een bos, kwamen we aan op een open terrein met fraai uitzichten, oké oké toegeven de temperatuur was langzaamaan beter aan het worden, heerlijk zonnetje kwam er goed doorheen! Daarbij het open terrein kwamen in de verte wat herten aan lopen, 4 stuks wat een mooi gezicht en ze staken vlak voor onze neus over…3 vrouwtjes en een mannetje, zo gaaf om te zien! Dat allemaal vlak bij de Brandwacht toren van Rozendaal!

De route ging over de Veluwe en was er een met veel afwisselingen, heerlijk! Bos, hei, zandvlakken, dikke bospaden alles zit erin! Over Schaarsbergen richting de Rozendaals Golfclub reden we verder naar Nationaal Park Hoge Veluwe! Langs Loenen richting Beekbergen fiets je naar Boswachterij Ugchelen/ Hoenderloo, onderweg daarheen kom je de mooiste gravelstroken tegen……wat een gebied!

Uiteraard moet je natuurlijk ook even langs Radio Kootwijk, altijd mooi als je die richting op fietst! Af en toe Hike-a -bike paden, met andere woorden, het mulle zand was niet te doen op sommige stukken hahaha, het levert ook weer mooie hilarische momenten op! Vanaf daar fiets je richting Het Deelerwoud, daar waar het gravelmonument van Nederland staat zoals ze zeggen, twee kale bomen langs een mooie gravelstrook dwars door een mooi gebied waar de bizons liggen te grazen langs de kant! Prachtig! Mooie afsluiter van de fantastische route!

Deze route bevat:

– Grillige Bospaden

– Prachtige gravelstroken

– Singletracks

– Vette vergezichten

– Radio Kootwijk

– Brandwacht Toren Rozendaal

– Herten als het meezit

– Geen vergunning nodig

– Niet op de racefiets te doen

Hier kan je de route vinden op Strava!

Hier kan je de route vinden op Komoot!

Meer foto’s staan op mijn instagram: https://www.instagram.com/dutch_gravel_cycling/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *