In Italië daar heb ik de Stelvio beklommen voor het goede doel!

Zo weer terug van een weekje Italië, daar heb ik de Stelvio beklommen voor het goede doel! En geld ingezameld voor de Clinic Clowns in samenwerking met de Alpentocht, voor ouderen met Alzheimer en voor zieke kinderen!
Het was een geweldige week en de Stelvio heeft indruk op mij gemaakt, wat een fantastische klim en wat een berg is het!

Het weer was gelukkig goed en de zon scheen ondanks dat het 6 graden was volop, de dag ervoor had het nog goed gesneeuwd boven op de top (2758 meter hoog)! Koud was het dus niet met klimmen, je krijg het warm zat van de hoogte die je ziet en de klim zelf natuurlijk!

Tijdens de afdaling weer goed aangekleed want dan is het goed koud, op de berg zelf reden veel motoren en autos, deze was tijdens de tocht niet afgesloten.
Ik heb de berg weten te bedwingen, had daarvoor genoeg getraind en het ging goed, heerlijk klimmen in een mooie maar koude zon! Fantastisch om zo naar boven te gaan! Ik heb veel leuke mensen ontmoet en veel gelachen, het fietsen was daar erg mooi!

Iedereen die me gesteund heeft, een hele dikke dank je wel! Samen met jullie hebben we veel geld opgehaald voor de Clinic Clowns en daar ben ik super trots op!

De Passo Dello Stelvio is een bergpas gelegen op een hoogte van 2758 meter in de Italiaanse Alpen. De bergpas is vooral bekend van de wielerritten in de Ronde van Italië. De Stelvio is een van de hoogste verharde bergpassen in de Alpen.

Bekijk hier mijn rit op Strava

🚴‍♀️ Specialized Roubaix 2022
🏔️ De Stelvio Italie
⛅ 6 graden Prad am Stilfserjoch
➡️ 66 km gefietst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *