Gravelride over de Veluwe en het Kroondomein.

Op een grijze maar droge zondagochtend ging ik richting de Veluwe. Met 97 kilometer aan prachtige onverharde wegen in het vooruitzicht en een prachtige hei in de mooiste paarse kleuren.

De start van de rit begon in de buurt van Spreulderbos.

Het eerste deel van de rit leidde mij door glooiende landschappen en dichte bossen. Het weer mocht dan wel grijs zijn, maar de kleuren van de natuur en de levendige flora en fauna langs de route waren fraai. Ook kom je langs Radio Kootwijk, altijd mooi dat gebouw in welke jaargetijde dan ook.

Naarmate de kilometers onder mijn gravelwielen verdwenen, bereikte ik Apeldoorn. Hier kwam ik langs Paleis Het Loo, wat schitterend gerenoveerd is. Daar wat rondgekeken en even de koning een handje geschud 😉

De route vervolgde zich door het prachtige Kroondomein, een gebied dat weer sluit van 15 september tot en met 25 december. Het natuurgebied sluit dan voor publiek. Meer info kan je hier vinden. Maar wat weinig mensen weten, is dat er wel degelijk een aantal gravelpaden toegankelijk blijft. Fietsen door dit koninklijke domein was weer een mooie ervaring op zich, met zijn majestueuze bomen die langs de route staan en een gevoel geeft van exclusiviteit dat deze rit nog leuker maakte.

Het laatste deel van de rit voerde mij langs Landgoed van Kasteel Staverden. De route is zeer afwisselend, van hei naar bos en af en toe over landerijen, echt de moeite waard.

Ondanks het grijze weer, waren de Veluwe en het Kroondomein weer schitterend. De combinatie van uitdagende gravelpaden, het betoverende landschappen, en de vergezichten maakte dit een dag en route om te onthouden. Een klein minpuntje, helaas weer niet de wolf gezien haha.

Mijn route zoals ik hem gereden heb kan je hier op Strava vinden en op Komoot hier.

Mij volgen op Instagram kan je hier doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *