Cormet de Roselend beklimmen voor de Clinic Clowns

Op woensdag 6 september zijn we naar de Alpen gereisd voor de Alpentocht om de Cormet de Roselend te beklimmen voor de Clinic Clowns op zaterdag 9 september.

Het doel was om geld in te zamelen voor de Clinic Clowns die het hard nodig hebben. CliniClowns wil er zijn voor iedereen die bang, eenzaam, onzeker of verdrietig is en de kracht van een lach hard nodig heeft.

Cormet de Roselend is een bekende bergpas in de Franse Alpen. Hij ligt op een hoogte van ongeveer 1.968 meter boven zeeniveau in de regio Savoie. De pas biedt adembenemende uitzichten op omliggende bergen en een schilderachtig stuwmeer, het Lac de Roselend, dat zich aan de voet van de pas bevindt.

Deze plek is populair onder fietsers en motorrijders vanwege de uitdagende beklimming en het prachtige landschap. Daarnaast wordt de pas vaak opgenomen in de route van de Tour de France, waardoor het een iconische locatie is voor wielrenners.

De dagen ervoor hebben we eerst de Col de L’Iseran en de Petit St Bernard beklommen. De Col de L’Iseran en de Petit Saint-Bernard zijn beide beroemde bergpassen in de Franse Alpen, en het beklimmen van deze passen vereist inderdaad veel hoogtemeters en fysieke inspanning.

De Col de l’Iseran is de hoogste verharde bergpas in de Alpen, met een hoogte van ongeveer 2.770 meter boven zeeniveau. Het is een uitdagende klim met prachtige uitzichten op de omliggende bergen en De Petit Saint-Bernard-pas, die zich op ongeveer 2.188 meter boven zeeniveau bevindt, waar je de grens passeert naar Italië, wat wij ook gedaan hebben en daar een cappuccino gedronken hebben, erg grappig om het zo te beleven.

Het beklimmen van deze passen is niet alleen een sportieve prestatie, maar biedt ook de mogelijkheid om te genieten van de Alpen en de omgeving.

We waren zaterdag gestart om 08.30 uur voor de beklimming van de Cormet de Roselend, het was pittig maar zo mooi. Ook waren er wandelaars en hardlopers die meededen. Het was uiteindelijk een klim van ongeveer 29 km. Ik was blij dat ik veel getraind had, het ging mij goed af ondanks dat het zwaar was. Het weer was trouwens perfect!

Maar deze reis ging niet alleen over de fysieke prestatie of de natuurlijke schoonheid, het was een reis van solidariteit en liefdadigheid. Dankzij de gulle bijdragen en sponsoring van velen, hebben we een indrukwekkend bedrag van ongeveer €374.588 opgehaald. Deze royale donaties zullen worden ingezet voor een belangrijk doel, en ik wil dan ook iedereen enorm bedanken voor hun steun, ongeacht de vorm waarin deze is gegeven.

Super bedankt namens mij en uiteraard de Clinic Clowns. Fantastische!

Foto’s kan zien op mijn Instagram account https://www.instagram.com/dutch_gravel_cycling/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *