Gravelrides over de mooie Sallandse Heuvelrug!

Gravelride over de mooie Sallandse heuvelrug! Afgelopen weekend was ik in de gelegenheid om het weekend i.v.m. een vriendenweekend door te brengen in Nijverdal, vlak naast de Sallandse Heuvelrug! Natuurlijk had ik al van tevoren gekeken of er de mogelijkheid was een paar mooie ritjes te maken. Een ander voordeel was, dat ik degene was die dit weekend moest organiseren dus 1+1 was ….…juist 2!

Zaterdagochtend was ik vroeg opgestaan zoals altijd en zat ik om 08.15 uur op de fiets, de meeste lagen nog met hun oogjes dicht tussen de zure lappen, en heerlijk te snurken om dit tijdstip………de Sallandse Heuvelrug, lag werkelijk om de hoek van het huis waar we zaten! Nog geen 10 minuten nadat ik op die fiets zat staken de herten al voor mijn neus over, dat blijft altijd leuk om te zien.

Het was die ochtend goed mistig met een mooi zonnetje dus dat leverde de mooiste plaatjes op, wat een magische ochtend was dat, je voelt je de koning te rijk zo in de vroege morgen! Het viel me op dat ik best veel mountainbikers tegenkwam, achteraf niet zo gek, want er was een MTB tocht uitgezet die ochtend.

Ik was werkelijk verbaasd hoe mooi het hier was, de Utrechtse Heuvelrug is mooi, de Veluwe is prachtig maar de Sallandse Heuvelrug komt toch ook echt hoog binnen in de lijstjes van mooie gravelritten bij mij binnen zeg, zo mooi daar, uiteraard mede mogelijk gemaakt door het prachtige weer!

Zo heb ik afgelopen zaterdag een heerlijke rit gemaakt over de Sallandse Heuvelrug en zondag ben ik meer richting het noorden gegaan, richting de Lemele berg! Via lage veld richting Vecht en Beneden-Reggegebied, ook daar verbaasde ik me hoe mooi het was en wat een vergezichten je zag bovenop, ook daar liggen vele mooie gravel-routes zag ik!

Je komt ook langs Landgoed Eerde, midden in het hart van Overijssel, tussen Ommen en Den Ham!  Het landgoed is zo’n 540 hectare groot. Eerde ademt nog altijd de macht en rijkdom van zijn vroegere eigenaren: de stenen brug naar het kasteel, de begroeide muren langs de slotgracht en de statige lanen!

Daarna terug richting Nijverdal om nog even met een maat de Sallandse Heuvelrug op te gaan, erg van genoten van het leuke weekend en natuurlijk het geluk om deze twee ritten te maken, het vriendenweekend uitje was geslaagd!

Beide routes kan je vinden op mijn Strava account!

Beide routes kan je ook op mijn Komoot account vinden!

Check ook mijn Instagram https://www.instagram.com/dutch_gravel_cycling/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *