Canyon x Cyklist Winter Ride vanuit Eindhoven gefietst!

Gisteren heb ik samen met Stefan (Skeep.cc) uit Helmond de Canyon x Cyklist Winter Ride te fietsen, een gravelride natuurlijk! Georganiseerd door Canyon, het merk van onze gravelbike! De start was in Eindhoven! Het vroor dat het kraakte de temperatuur gaf -8 aan haha, lekker fris dus, maar dat hield ons natuurlijk niet tegen! Ik had afgesproken om 09.30 uur bij Wieler café de Cycklist in Eindhoven daar waar Canyon ook de start van de tocht organiseerde!

Een tocht van 80 km, bij aankomst kregen we een leuke gadget in de vorm van een koerspet, bidon of een bandana van Canyon.Het was gezellig druk in het café en na een bakkie koffie gingen we van start, via Geldrop richting De Strabrechtste Heide, de -8 was goed te voelen maar dat mocht de pret niet drukken! 

Mooi om te zien dat het in Eindhoven nog redelijk had gesneeuwd die avond van tevoren, de wegen waren nog redelijk wit en sommige stukken natuurlijk glad! Op de Strabrechste Heide was het echt een winters gebied, prachtige koude en witte vergezichten, wat was het mooi!

De stop was op 42 Km, daar was een lekker warme beker chocomel te krijgen en er werd ter plaatse pannenkoeken gebakken, wat goed smaakte in de kou, goud gewoon! 

Na de stop weer richting de mooie heide, de route was prima hoewel er best wat MTB paden inzaten , die kan je wel fietsen met je gravelbike maar die zijn toch beter te doen met je MTB! Maar goed, verder geen klagen hoor! De tocht was prima verzorgd en leuk uitgezet! Zeker is dat ik deze absoluut nog weleens ga rijden! Al met al weer een winterse topdag gehad!

De route kan je hier op Strava vinden en hier op Komoot .

https://www.instagram.com/dutch_gravel_cycling/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *