Gravelty Cobbles rondom Goirle en Hilvarenbeek!

Gravelty Cobbles rondom Goirle en Hilvarenbeek!

Zondag 30 januari stond een gravelride rondom Goirle op de agenda! Iets van de startplek hadden we onze auto geparkeerd, hup de fiets klaargemaakt en in de benen! De auto stond op parkeerplaats Regte Heide, vlak naast de route! Het begon gelijk goed, er dook gelijk een strook met kasseien op voor onze neus, dat was het begin van een stuiterende start! 

Via wat asfaltwegen doken we het bos en de heide op richting Moergestel langs de Galgenven naar Oisterwijk, terwijl ik dit schrijf kregen we in het bos gelijk te maken met dikke omgeploegde modderpaden en was het gelijk hard werken op je fiets! Wat blijkt ze zijn bezig met veel bomen om te kappen en dat levert dikke stroken modder en klei op omdat zware machines de bomen weghalen en moeten verplaatsen, die dikke rups sporen vrij diep de grond in rijden! Waarom doen ze dat nu precies wanneer wij hier gaan gravellen haha!?

Ach ja het hoort het erbij en maakt het avontuurlijk en het levert ook hilarische momenten op, dat is mooie ervan zullen we maar zeggen! Uiteraard waren er onderweg ook natuurlijk goede mooie gravelpaden en de omgeving maakt altijd veel goed, vooral met zo’n mooi zonnetje erbij, wist eigenlijk niet of die nog bestond, het was een tijd geleden dat ik deze gezien had!

Langs de Galgenven richting Oisterwijk, langs de Putven en door de Oisterwijkse Vennen en langs de Kolkven (ja veel watergebied dus) fiets je richting Kampina, dat is Brabant zoals het ooit was! Onderweg kom je ook langs veel natuurbegraafplaatsen en Landgoed Baest is daar ook onderdeel van! Gelegen tussen Tilburg en Eindhoven!

Onderweg zijn er meer dan genoeg gelegenheden voor een hapje en een drankje!

Uiteindelijk passeer je onderweg dus van alles wat, grote gravelstroken, mooie heide en veel gravelstroken met veel gaten en kuilen erin, wees hier een beetje alert op! Dit keer waren de omgeploegde paden echt een trendsetter haha, maar goed deze route is een absolute aanrader om eens te fietsen, het is wel te hopen dat de bos werkzaamheden dan klaar zijn! 

Een fietsmaat zei na afloop, dat dit een Zwarte Buckelpiste rit was met als dat gestuiter van die paden hahaha!

Meer foto’s van deze route staan hier op mijn Instagram:

https://www.instagram.com/dutch_gravel_cycling/

De route van mij zoals ik hem gefietst kan je bekijken en staan hier op Strava en hier op Komoot !

De GPX kan je daar ook vandaan halen of stuur me gerust een berichtje!

Deze route is gemaakt door Daan Walet van Gravelty Cobbles check hier de nieuwe graveltocht op 19 en 20 februari 2022!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *