Lekker ritje richting de Betuwe gemaakt!

Zondag 15 mei! Wat voor rondje gaan we rijden was de vraag? Vraag 1 waar komt de wind vandaan? Uit het Oosten werd er geappt! Oké top dan richting de heuvelrug? Ja de heuvelrug daar zijn we al een beetje veel geweest de laatste tijd, kan je nagaan hoe vaak de wind uit het oosten gekomen is de laatste weken haha werd er geroepen! Hmmm geen heuvelrug dus!? Nee! Dat is dus duidelijk, verder zoeken naar een leuke route dacht ik! Richting Wageningen werd er geroepen in de app, ah daar kan ik wel wat mee!

Toch een beetje Heuvelrug dacht ik dus, richting Rhenen en dan naar de Betuwe en via een gezellig pondje bij Wijk bij Duurstede weer terug richting het Utrechtse! Zogezegd zo gedaan, ik had een leuke route gevonden richting Kesteren! We gingen met 6 man en het tempo was dit keer erg relaxt, niet hard gereden maar goed genieten van het mooie weer en de omgeving!

Na een kilometer of 50/60 tijd voor een bakkie koffie, bij Rhenen heb je een koffietent die heet bij Moeke, daar even koffiedrinken……althans dat was de bedoeling! Helaas was het personeel schijnbaar nog in bed bij Moeke want de tent was nog gesloten, jammer maar niks aan te doen! Op naar de volgende, helaas is het zo in Nederland dat de koffietenten vrij laat opengaan, waren maar in Italië waar je al om 0630 uur terecht kan voor koffie en op veel plekken! Mara goed laten we niet klagen he!

Uiteindelijk pakte we bij Wijk bij Duurstede het pondje naar de overkant en in Wijk kan je wel voor koffie terecht, leuk terras aan de lek en de koffie was prima! Daarna op een lekker tempo terug naar IJsselstein gekoerst met de wind in de poeperd en de zon op het bolletje genoten van een echt heerlijk zondags ritje!

De rit en route kan je hier op Komoot en hier op Strava vinden!

Check ook eens mijn Instagram account en volg mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *