Rondje Hank via de Lekdijk langs de Biesbosch!

Zondagochtend 22 Mei alweer, in de planning stond een ritje naar het zuiden i.v.m. de zuidenwind die ze opgaven bij het weerbericht! Dus eerst altijd wind tegen fietsen en dan meestal lekker met de wind mee terug trappen!

De rit zou niet door maar langs de Biesbosch richting Hank gaan, de Biesbosch dat is een heel mooi natuurgebied, waar we al een paar keer geweest zijn met de fiets! Echt een aanrader om daar eens doorheen te fietsen!

Bij Gorinchem staken we de Boven-Merwede over richting Werkendam waar we op de dijk langs rivier het Steurgat fietsten, wat een mooi gebied en we zagen gelijk de Biesbosch eigenlijk eens van de achterkant als het ware, prachtig pad!

We reden om het Land van Heusden en Altena, aan de rand van zeg maar! Richting Slot Loevestein waar we vlak langs trapten naar Leerdam! Onderweg een bakkie gedaan en dit keer geen appeltaart(!) maar een aardbeien gebakje van de dag genomen bij Janne in Dussen waar het prima vertoeven was!

Onderweg nog een gratis ritje met de pond over Waal gemaakt vanaf Brakel omdat de schippert wat anders te doen had schijnbaar!

We starten dit keer met 6 man! Het was wederom een heerlijke rit van ruim 120 km, en over wat nieuwe gebieden gefietst wat altijd leuk is! Nederland Fietsland!

Hier op Strava kan je de route vinden en hier op Komoot !

Check ook mijn Instagram , foto’s van de ritten staan hier! https://www.instagram.com/dutch_gravel_cycling/