Mooie gravelride over de Utrechtse Heuvelrug!

Afgelopen zondag heb ik een heel mooi rondje op mijn nieuwe gravelbike gereden over de Utrechtse Heuvelrug! Met de auto naar Driebergen daar waar ik de route op gpx zou oppakken , auto geparkeerd alles gereed gemaakt en gaan met die spreekwoordelijke ……appel, nee banaan natuurlijk!

Vanuit Driebergen richting Doorn en daar door de Kaapse Bossen ,langs het Doornse Gat richting de Ruiterberg en een stukje onverharde beklimming van de Ruiterberg naar het Leersumse Veld! Je komt ook over de Maarnse bergweg, wat een leuk hoogte verschil heeft, leuk element in de route!

De route is afwisselend en geeft fraaie gebieden weer, met mooie gravelstroken! 

Je fietst ook hele stukken over Let de Stigterpad, een heel mooie pad dwars door het bos heen, de officiële lengte van de pad is, meen ik 39 km langs, het is echt een aanrader  om eens dit pad te fietsen! Het slingert werkelijkwaar door vele soorten natuurgebieden! Onderweg kan je bij Wielercafe de Proloog in Amerongen terecht voor een bakkie koffie!

Deze route komt bij Gijs Bruinsma vandaan, check zijn account eens na op komoot voor vele ander gravelroutes.

Dit rondje heb ik gemaakt op mijn nieuwe gravelbike, een Canyon Grizl, de eerste kilometers op deze fiets zijn zeer goed bevallen, mede omdat ik deze fiets vorig jaar mocht testen bij de AD fietstest toen! Wat een bike!! Hier ga ook veel leuke gravelavonturen mee beleven! Nu al zin in het volgende gravelritje! Deze route is een echt een aanrader, bijzonder mooie route over de mooie Utrechtse Heuvelrug, met mooie bosgebieden!

De route kan je hier op Komoot vinden en hier op Strava

Check hier mijn Instagram Account