Windkracht NO 5 werd er verwacht dus richting Barneveld!

Gisterochtend zondag 24 april starten we lekker vroeg om 0830, het kan mij niet vroeg genoeg om eerlijk te zijn, met name in de zomer maanden vind ik het ochtends vroeg heerlijk om te fietsen! Maar goed we fietsen in een groep en de meeste daarvan willen niet zo vroeg starten, maar 0830 uur is ook prima hoor! De rit ging deze keer naar het noordoosten omdat er een windkracht 5 verwacht werd uit die kant, dus richting NO Barneveld! Rit van ongeveer 120 km! Het was en is nog steeds redelijk fris in de ochtend, maar na een tijdje fietsen verdwijnt dat gelukkig en krijg je het warmer!

We waren dit keer met 5 man! De wind was stevig op de eerste 60/70 km tegen en dat was te merken, het was goed beuken tegen de wind in! Ik hou er wel van, Stoempen!!! Via Driebergen richting Den Treek, echt ook een mooi gebied waar je ook heel goed kunt Mountainbiken, er ligt daar een hele mooie mtb route! Richting Achterveld veelal door de polder met veel boerenbedrijven, persoonlijk vindt ik het niet echt leuk om daar doorheen te fietsen, vind het namelijk redelijk saai maar goed het kan niet altijd feest en mooi zijn he, dus ik zeg gas erop hahahaha!

Via Boswachterij Leersum weer terug richting IJsselstein! Onderweg nog op zoek gegaan naar koffie en die vonden we uit eindelijk in Leersum, het was lang zoeken bij deze route! Heerlijk bakkie met een knal!

Een knal? Ja een knal! WTH!!! (wat de heckk(!?)) Tijdens het koffie drinken ontplofte spontaan bij een van de fietsen en band(!) wij kijken en wat bleek bij een van de fietsen , was een bandje spontaan ontploft, maar niet 1, maar zelfs twee!!! Voor en achter waren lek!!! Hoe dan??? Dus het opstappen duurde wat langer, na alles weer gemaakt en vervangen te hebben konden we verder, maar met de vraag, hoe is dit nou mogelijk, onderweg niks nergens last gehad met die banden en tijdens het koffie drinken alle twee leeg en zelfs met één knal! Zou de zon de druk verhoogd hebben in de banden? Wie het weet mag het mij zeggen!

De route kan je hier zien op mijn Strava account! En hier op Komoot!

Check ook eens mijn Instagram en follow me https://www.instagram.com/dutch_gravel_cycling/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *