The Gravelpit in Goirle.

Op een prachtige zondag 1 oktober begaven wij ons naar Goirle, een klein stadje in Nederland, om deel te nemen aan The Gravelpit de eerste editie, een opwindende gravelroute die beloofde het avontuur en schoonheid te combineren. Met een afstand van 110 kilometer voor de boeg waren we enthousiast om de paden te verkennen en te genieten van een dag vol gravel.

Bij aankomst op het evenemententerrein werd ik meteen getroffen door de vriendelijke sfeer en de goed georganiseerde opzet van The Gravelpit. Het registratieproces verliep vlot en de vrijwilligers waren behulpzaam en gastvrij. Het was duidelijk dat dit evenement met zorg was gepland en uitgevoerd.

De gravelroute zelf was ronduit adembenemend. De paden slingerden door de prachtige Brabantse natuur en stukje landschappen in Belgie, boden een perfecte mix van uitdagende secties en mooie uitzichten. Het landschap varieerde van bossen tot open velden en kronkelende trails, wat zorgde voor een gevarieerde en boeiende rit. De route was goed te volgen via een gpx, waardoor verdwalen vrijwel onmogelijk was.

Een hoogtepunt van The Gravelpit was de verscheidenheid aan ondergronden die we tegenkwamen. Van stevige gravelpaden tot technische singletracks en zelfs enkele kasseistroken, de route bood een echte uitdaging voor gravelrijders van alle niveaus. Het hoge niveau van onderhoud van de paden droeg bij aan de algehele ervaring.

Tijdens de tocht was er voldoende gelegenheid om te pauzeren en te genieten van de aangeboden lekkernijen. Er waren goed geplaatste bevoorradingsposten waar je kon bijtanken met snacks en drankjes, wat bijdroeg aan je energieniveaus tijdens de lange rit van 110 KM.

De organisatoren van The Gravelpit hadden ook gezorgd voor een gezellige sfeer na de rit. Terug op het evenemententerrein kon je je ontspannen, mijn mede-rijders ontmoeten en genieten van een welverdiende hamburger en drankje. En een DJ draaide een muziekje, oke oke die mocht wel wat zachter qua geluid haha, hij was goed aanwezig zullen we maar zeggen.

Al met al was The Gravelpit in Goirle een fantastische ervaring. De mooie gravelroute, de prachtige paden, de uitstekende organisatie en de vriendelijke sfeer maakten het tot een onvergetelijke dag. Het is duidelijk dat de liefde voor gravellen en de passie voor het delen van dit avontuur met anderen centraal stonden in dit evenement. Ik kijk ernaar uit om volgend jaar weer deel te nemen en nog meer van de schitterende gravelroutes in de regio te ontdekken.

Compliment voor de organisatie om voor €17,50 zo’n tocht neer te zetten inclusief een broodje hamburger en drankje na afloop. Prima betaalbaar op deze manier, absoluut waard om volgend jaar weer te gaan naar The Gravel Pit editie II.

De route kan je hier vinden op strava.

De route kan je hier op Komoot vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *