Over mij

“De start!

Ik ben Arjan Stoopendaal en mijn passie voor fietsen begon eigenlijk al op jonge leeftijd, toen ik nog op de fiets naar school ging. Jaren later ontdekte dat ik het plezier van spinnen in de sportschool had. Ik bezocht minimaal drie keer per week een spinning les, maar op een gegeven moment voelde ik de behoefte om ook buiten te fietsen.

Ik ben gaan zoeken op marktplaats voor een goedkoop racefietsje, na even gezocht te hebben had ik er een gevonden, een oud barrel die te koop stond voor 50 euro, ik ben daar gaan kijken en een mevrouw deed open. Nadat ik die fiets bekeken had zei ik, dat ik er 25,- voor gaf! Waarop deze mevrouw de legendarische woorden voor mij zei “zullen we 30,- euro doen jongen” waarop ik antwoorden tuurlijk mevrouw! Daar was het begin geboren, van het buiten fietsen.

Fiets meegenomen en geprepareerd tot een soort van volwaardige fiets, andere remhendels erop, schakelen via buiscommandeurs, banden check gedaan en gepoetst, geweldig toch!

Bij de sportschool waar ik zat, werd iedere woensdagavond gefietst, start om 1900 uur! Daar moest ik maar eens aan meedoen! Zo gezegd, zo gedaan, daar stond ik dan met mijn nieuwe “oude” racefiets! Lekker zenuwachtig natuurlijk, want ze gingen wel 50 km fietsen! Ik had minimale ervaring met buiten fietsen……daar sta je dan!

Ik was op tijd, dus ik zag ze aankomen, de een nog mooier dan de ander, de een zijn fiets nog fraaier dan de ander……tsja onervaren dat ik was. Maar om een lang verhaal kort te maken, ik reed goed mee, er was geen probleem en de mooiste opmerking die ik kreeg van een van de “snelle gesoigneerde fietser” was, het maakt niet uit hoe mooi en hoe oud je fiets is, je moet nog altijd zelf trappen!

Nog wat kilometers gemaakt te hebben met deze mooie “Barrel” kon ik de fiets van mijn schoonvader overnemen een Giant TCR met Campagnolo, schakelen was even wennen na de buis commandeurs zeg maar, maar dat kwam snel goed en het fietsen ging steeds beter, wat een heerlijk fiets was dat en na een paar duizend kilometer heb ik deze verkocht en een Koga Carbolite gekocht, volledig van carbon! Wat een lichte fiets, een klein nadeel de maat van de fiets was iets te groot! Maar ik kon de fiets van een hele mooie prijs overnemen, Giant verkocht, Koga gekocht! Schakelen van Campagnolo naar Shimano Ultegra werd het, was even wennen maar dat ging snel.

Met deze fiets heb ik de 2013 editie van de Alp’DHuzes nog gereden! Wat een prachtige ervaring was dat! De Alpe D Huez heb ik toen 3 x beklommen. En een heel mooi sponsorbedrag opgehaald.

Tussendoor was ik lid geworden van Wieler Toer Club Nieuwegein, daar heb ik echt het fietsen geleerd in een groep, vele mooie aardige mannen, waarvan enkele al op flinke leeftijd, maar fietsen, dat konden ze wel, een grote ervaring daar, veel geleerd erg dankbaar. Mannen met wel 50 jaar ervaring, waar je dus volledig eraf gereden werd als jonge vent, prachtig! Een voorbeeld!

Met enkele van deze heren gingen we in de winter door op de MTB, de bossen in, mijn schoonvader ging toen ook nog mee, veel gelachen en mooie tochten gemaakt met die mannen, wederom veel geleerd, deze heren hebben mij aangestoken met het Mountainbiken!

Vandaag de dag, rij ik ook op een gravelbike, wat is dat heerlijk, eerst reed ik veel gravel op de MTB dat ging ook goed, maar gravel rijden hoort toch op een gravel fiets 😉

Zo rij ik dus eigenlijk het hele jaar door op de fiets! Genieten van de warmte en de zon in de zomer en volop genieten tijdens de herfst en de winter in de buitenlucht!

Tegenwoordig rij ik een Specialized Roubaix racefiets voor op de weg, heb ik een Cube LTD Pro MTB en een Canyon Grizl Gravelbike in mijn bezit. En…de kilometers vliegen om mijn oren!

Wat hebben wij toch een mooie hobby!

Inmiddels heb ik o.a beklommen en gereden enkele hoogtepunten waren: