Cyclon Gravelride rondom natuurgebied de Maashorst!

Zondag 13 februari gingen we richting Schaijk, om daar een mooie gravelride te maken van rond de 83 km! Deze rit komt bij Jaxiting.com vandaan en dan via zijn komoot account, ze noemen deze route de Cyclon Gravelride! Het weer was super, goed koud en fris dus beide zeg maar haha maar het zonnetje liet zich ook zien , maar qua temperatuur maakte dat niet veel uit brrrr…..! 

De route begon in Schaijk, daar ben ik al vaker gestart ivm mtb tocht die daar altijd georganiseerd wordt , op 2e kerstdag! Ik had al een beetje de vrees dat deze route ook veel over de MTB paden zou gaan! Maar om je gelijk uit te droom te helpen, dat is gelukkig niet zo, af en toe maar niet noemenswaardig, hoewel ik ook weer veel mtbers tegen kwam had ik het vermoeden dat er een MTB tocht georganiseerd was vandaag aan de roze routebordjes te zien, wij hadden er gelukkig verder weinig last van!

De route is erg afwisselend en je gaat eerst langs de Reeksche Heide , richting Escharen en Gassel naar Wanroij toe! Onderweg mag je af en toe afstappen om een hek te openen en het nieuwe pad op te zoeken om door te fietsen! Langs Boswachterij Sint Anthonis ga je richting de Molenheide, richting Mill! En in Mill kan je bij Boerderij de Nieuwehof een lekker bakkie koffie en een vers gebakken appel taartje scoren, leuk tentje , dus gewoon daar even lekker pauze nemen zeg ik! Ze hebben ook een assortie van La Trappe maar om daar aan te beginnen is niet echt handig als je nog 50 km moet gaan haha,wel lekker!!!!

Dan fiets je  naar de Maashorst een mooi natuurgebied met veel loslopende prehistorische runderen die er leuk en groot uitzien en dat ik dat dan ook graag zo laat! Wat een joekels van beesten, ze doen waarschijnlijk niks maar die hoorns prikken mijn bandjes van mijn gravelbike zo lek, en dat willen we niet he!!!! Prachtige beesten! Groot uitgestrekt gebied, en veel paden om daar lang te genieten! 

Check de foto’s op mijn Insta: ​​https://www.instagram.com/dutch_gravel_cycling/

Bekijk de route hier op mijn Strava of op mijn Komoot account!

Absoluut de moeite waard en deze tocht te gaan fietsen! Dank gaat uit naar de route bouwer JJ,Broekhuizen van Jaxiting.com!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *